![]() |
Jak nagrać drugą warstwe...
Witam.
Zgrałem płytę z filmem zabezpieczoną chyba CSS, za pomocą ANyDVD, Nastęnie za pomocą nero wybrałem opcjie- nagraj "DVD VIDEO",- Do folderu VIDEO TS- wrzuciłem zgrany materiał, (Jako ze objętość oryginału była wieksza niż 7 GB wywaliłem pare wielkich plików) po ostrzeżeniach nero- mimo wszystko nagrał płyte. Po nagraniu wsadziłem do stacjoarnego odtwarzacza DVD, i wszystko zadziałało idealnie.- poza brakiem części filmu- no ale to jasne. Kupiłem płyte DVD9 aby zmiescić wszystko. i znów zrobiłem j.w, tyle ze teraz nero juz nie pisał ze brakuje miejsce na płycie- tylko nagrał bez problemu. Po wsadzeniu do odtwarzacza stacjonarnego- rozkreca płyte wykrywa ze jest DVD i to tyle. nagrałem inną kopie na innej dwuwarstwoewej, i dokłądnie to samo Czy ja robie cos źle? Czemu stacjonarny DVD nie potrafi odtworzyć płyty DVD9 skoro oryginalną - czyta bez problemu oraz jednowarstwową nagraną przeze mnie też |
Jakie to p***322;yty DVD-R DL czy DVD+R DL, jakiej marki? zobacz w specyfikacji by***263; mo***380;e odtwarzacz jakiego***347; formatu nie czyta. Je***347;li pozwala na to twoja nagrywarka mo***380;esz zwi***281;kszy***263; kompatybilno***347;***263; poprzez zmian***281; bitestingu (dla +R)
|
Cytat:
Wszystkie płyty, tj jednowarstwowa oraz dwie dwuwarstwowe ( platinum oraz "omega":) są DVD +R |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/907526-post7.html :) |
podaj jeszcze jaka nagrywarka? i jaki odtwarzacz DVD?
|
Cytat:
odtwarzacz SONY dvp-ns585p dane techniczne :http://www.sony.pl/view/ShowProduct....DVD+Player#tab |
w specyfikacji do ww. odtwarzacza nie ma nic o mo***380;liwo***347;ci odtwarzania p***322;yt DL :hmm: mo***380;e po prostu odtwarzacz ten ich nie czyta, sprawd***378; nagrane p***322;yty na innym sprz***281;cie stacjonarnym ewentualnie mo***380;esz zakupi***263; DL Verbatima i nagra***263; obraz raz jeszcze
|
Cytat:
Ale oryginała - przecież dwu-warstwowego czyta bez problemu, wiec DL musi obsługiwać. W tym wątku padła tez nazwa innego problemu do nagrywania - dwuwarstwowych, może to coś pomoże. Dziś kupiłem nowe czyste płyty. |
I od razu nagra***263; ImgBurn bo b***281;dzie to samo.
:) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nero nie nadaje się do wypalania płytek DL. :) |
ja nagrywam DL w nero i nigdy nie mia***322;em problem***243;w z odtwarzaniem na r***243;***380;nych odtwarzaczach pod warunkiem ***380;e takowe p***322;yty (drugie warstwy) by***322;y wog***243;le akceptowane przez odtwarzacz, zastanawiam si***281; co na to stwierdzenie odpowiedzieliby Panowie z Ahead?
|
O Nero i DL g***322;o***347;no na wszystkich Forach.
U mnie podobnie. Jako***347;***263; dziwnie, ***380;e po wypaleniu ImgBurn wszystko i zawsze dzia***322;a poprawnie. :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |