![]() |
UDF i strata płyt
Witam,
Mam problem z nagrywaniem płyt w formacie UDF, jedną na dziesięć da się odczytać po nagraniu. Pliki mają rozmiar większy niż 2GB więc ISO/UDF nie chce mi przyjąć. Wersja Nero to 7.10.1 Nagrywarka na LiteON przerobiony na Benq 1650 Aspi jest, DMA także włączone. Płyty w ISO nagrywa normalnie, z DVD Video także nie miałem problemów. Może zmiania softu do nagrywania coś by pomogła?? Jeśłi tak to na jaki program się przerzucić?? Płyty na których nagrywam to Verbatimy+ z reguły 8x albo 4x. Pozdrawiam i dziękuję za pomocne odpowiedzi. |
A zobacz minusy. Bo chyba benki lepiej sobie z nimi radza. No ale to litek.
|
Wg testu na CDRLab Benq lepiej sobie radzi z plusami.
Minusów w ogóle na tej nagrywarce nie próbowałem szczerze mówiąc.. |
Ciekawe, ja jeszcze nie napotka***322;em takiego problemu, a mam tylko litka ;), mo***380;e to wina nero w tej wersji? (ja ci***261;gle jade na 6.6), mo***380;e masz ustawienie wielu sesji zamiast pojedy***324;czej?
|
O ile sie nie myle ImgBurn pozwala na wypalanie plik***243;w w ISO/Joliet do 4GB.
Bez problemu wypala te***380; r***243;***380;ne wersje UDF. Wi***281;c mo***380;e powniene***347; go "obada***263;". :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
taki benqon :>
|
Dokładnie jak piszecie :)
Imgburna znam i używam ale i on niekiedy źle nagrywał mi płytki. Mam pytanie czy w Imgburnie zrobię obraz płytki tak samo jak przy użyciu UltraISO(obraz od podstaw)?? Tego jeszcze nie próbowałem a UltraISO domyślnie zaznacza ISO9660. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 46818 :spoko: |
Ale to nie jest BUDOWA obrazu tylko zgranie z płytki ;)
Załóżmy, że mam obraz płyty z ustawionym ISO9660 i pliki w nim mające ponad 2gb. Mam problem z nagrywaniem właśnie takich obrazów. Do UltraISO nie mogę tego wrzucić bo on domyślnie ustawia iso. Jak to przerobić na UDF i nagrać? |
jakos namiesza***322;e***347; :D
wyglada to tak: masz pliki 2GB i chcesz wypalic plyte lub zrobic obraz: uzyj trybu BUILD |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:00. |