![]() |
Problem z nagrywaniem
Mój problem polega na tym że podczas zgrywania na płytę lub nawet, podczas zrzucania na dysk za pomocą nagrywarki dvd, wyłącza się komputer.Do wczoraj myślałem że to kwestia nagrywarki (lg)i kupiłem wczoraj nowy napęd samsunga, ale to nic nie dało. Wcześniej zauważyłem że komp się restartował w trakcie nagrywania, w tej chwili komp się wyłącza ja marnuję płyty (dwuwarstwowe) i nie wiem gdzie tkwi błąd? Do nagrywania używam DVD SHRINK3.2 oraz NERO 8. Za pomoc dziękuję
|
po pierwsze zasilacz.
po drugie czy czasem procesor nie jest obci***261;***380;ony przy tym zgrywaniu/nagrywaniu na 100***37; i si***281; przegrzewa. |
Po drugie primo te***380; zasilacz.
Po trzecie primo DMA. |
hmmmm..... a co to jest to DMA?
|
Google się popsuło?
Wikipedia nie działa? :P |
Cytat:
:czar: |
google działa ...dzięki
tak się zastanawiam... komp bez problemów działał ponad rok, skąd podejrzenie więc że to kwestia zasilacza... |
No, fakt, troch***281; za wcze***347;nie... Zasilacze to psuj***261; si***281; dopiero od drugiego roku... Szczeg***243;lnie te bezfirmowe...
|
Sprawdzi***263; nietrudno - wzi***261;***263; nagrywark***281;, kilka :piwo: i p***243;j***347;***263; do kolegi (a lepiej - kole***380;anki :serdusz: ) z mocniejszym zasilaczem w kompie i sprawdzi***263;.
Druga opcja - kupi***263; kilka :kolejka: i zaprosi***263; kole***380;ank***281; - niech przyniesie sw***243;j zasilacz. :D Przyjemne z po***380;ytecznym. :szybksex: :mruga: |
zasilacz zmieniony - problem dalej istnieje. Może to z płytą główną coś nie tak jest?
|
Cytat:
|
chi***324;ska produkcja- nawa chyba Ibox-400 W wersja atx2.2
|
To zmien na firmowy zasilacz bo te chinskie nie dadza rady LG
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |