Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   PS Store w playstation 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f36/ps-store-playstation-3-a-77843/)

M@X 17.01.2009 13:44

Tak, to. I zauwazylem ze jednak jest odplatna - z nowym rokiem zabrali mi z konta 25 PLN za prowadzenie karty.

KarolluZ 16.01.2009 20:33

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 992799)
Zaloz eKonto - jest to usluga darmowa, przynajmneij byla jak zakladalem 3 lata temu - za zalozenie i prowadzenie nie placisz nic. Jak juz bedziesz mial aktywne konto bankowe wejdz w ustawienia rachunku glownego, wybeirz eKarty i zloz wniosek o eKarte :-)!

Mam.... po lewej stronie jest opcja WNIOSKI, a tam EKARTA - WNIOSEK O KARTĘ DO PŁATNOŚCI W INTERNECIE.... to to, tak ?

Berion 05.01.2009 23:56

Aktywna. Wszystkie dane są poprawne. ;]

Jutro spróbuję pokombinować z imieniem i nazwiskiem. Może faktycznie tu robie błąd. Wpisałem Nazwisko Imie , czyli pierwsze duże reszta mała i bez polskich znaków.

Po za tym kilka podejść robiłem, więc pewnie mam bana na 24h.

M@X 05.01.2009 23:47

1. Czy karta jest aktywna? 2. Czy CVV2 jest poprawne? 3. Czasem sa problemy jak w imieniu badz nazwisku sa polskie znaki - sprobuj bez. Bylo tez cos takiego ze trzeba bylo wpisywac albo duzymi literami albo normalnie wiec wyprobuj kombinacje zarowno (przyklad) "Adam" jak i "ADAM".

Berion 05.01.2009 23:14

Aktywowałem kartę, ustaliłem sobie limity, wpisuję dane w konsoli i... nie przyjmuje mi. Wprowadzam poprawny numer (bez spacji itp. znaków), prawdziwe dane osobowe, adres itd. Jednym słowem wszystko. Co jest nie tak?

M@X 05.01.2009 22:15

Zaloz eKonto - jest to usluga darmowa, przynajmneij byla jak zakladalem 3 lata temu - za zalozenie i prowadzenie nie placisz nic. Jak juz bedziesz mial aktywne konto bankowe wejdz w ustawienia rachunku glownego, wybeirz eKarty i zloz wniosek o eKarte :-)!

KarolluZ 05.01.2009 22:02

To się ogólnie nazywa eKonto !? Wlazłem na stronę mBanku a tam tego w ciul jest :| Pytam się, aby nie dać plamy i nie pozakładać potem kilku rzeczy :/

Darek_K 05.01.2009 21:40

Witam.
Ja też mogę potwierdzić że ekarta mBanku działa bez problemów, sam jej używam do płacenia na psstore od samego początku posiadania PS3. Działa zarówno na naszym polskim jak i amerykańskim sklepie :)
Pozdrawiam

M@X 05.01.2009 21:29

Nic wiecej nie potrzebujesz. Jedynie musi byc na tej karcie przynajmniej 20 PLN zeby przeszla weryfikacje (Sony pobiera jakas oplate w celu weryfikacji karty i zwraca ja przy pierwszej transakcji). Dla pewnosci nabij karte na 50 PLN przy pierwszym razie a Wallet zasil na tyle ile Ci potrzeba +20.

KarolluZ 05.01.2009 20:26

Czyli reasumując, bo już się zakręciłem, aby kupować coś na ps store wystarczy tylko ta eKarta z mbanku !? czy potrzebuje coś jeszcze ?

Berion 05.01.2009 01:23

Wpadłem na to wcześniej drogi Watsonie. Też dupa :P

M@X 05.01.2009 01:16

...wstukaj bez pauz :-P

Berion 05.01.2009 00:59

eKarta z mBanku to działa podobno od bodajże roku dopiero.

Wczoraj chciałem aktywować tą kartę na ichniej www. Wstukuję numer karty (jak mniemam tylko "iksy" xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-yyy) i dostaje monit, że numer nieprawidłowy. Myślę sobie: dzwonie do drani na infolinię. Przywitał mnie automat, poprosił o id klienta, a potem o telekod. Podałem i dowiedziałem się, że telekod niezgodny z identyfikatorem...

W ten o to sposób jutro stracę 10zł na bilet tramwajowy i przeleci mi koło nosa Wipeout HD za 55zł...

//albo to ja jestem jakiś ułomny i nie ten numer karty wpisuję. :P

KarolluZ 05.01.2009 00:34

echhh.... no ja nie wiedziałem o tej eKarcie z mBanku, chociaż pod tym linkiem co podałem to koleś coś o niej wspominał... kurcze, zastanawiam się tylko ile kont będę musiał pozakładać, aby coś w końcu zakupić na ps store :-/

demek 05.01.2009 00:21

visa electron z inteligo tez dziala

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46.