Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   czy jest program do sprawdzenia ilości wypalonych płyt (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czy-jest-program-sprawdzenia-ilosci-wypalonych-plyt-7796/)

maciek d 16.05.2002 12:56

czy jest program do sprawdzenia ilości wypalonych płyt

Witam
Mam takie pytanko
czy jest program do sprawdzenia ilości wypalonych płyt
do nagrywarki yamaha scsi
Pozdrawiam
Maciej D
dembu@poczta.onet.pl
gg: 2965473

Sarcofago 16.05.2002 14:14

nie ma

Pedros 16.05.2002 15:26

... ale możesz sobie jakiś program napisać. :)

Zetoxa 16.05.2002 19:54

... ależ jest taki program, przyklejasz żołtą karteczkę do nagrywarki, wypalasz płytę, stawiasz kreskę, stawiasz 4 kreski przekreślasz je piątą i już wiesz, że wypaliłeś 5 płyt. Potem zaczynasz od nowa (opłatę za licencję na używanie tego programu ustalę później). Przyjemnego zliczania :) :) .

marko99 17.05.2002 09:17

nie widzę nic śmiesznego w pytaniu. Program takowy istnieje na pewno dla nagrywarek Plextor zresztą niektóre sklepy udzielają przecież gwarancji 12 m-cy lub limit płyt (już się z tym spotkałem). Więc jak myślicie skąd mogą to sprawdzić jeśli nie dasz im żółtej karteczki z kreseczkami ??? :).
Niektóre nagrywarki zapisują ilość nagranych LideOut (nie wiem czy poprawnie napisałem ale nie pamiętam)

Plemnik 17.05.2002 12:44

Mozesz podac zrodlo takie informacji? Bo to byloby dla mnie niezle novum..

&y 17.05.2002 16:59

Cytat:

Plemnik (17-05-2002 12:44):
Mozesz podac zrodlo takie informacji? Bo to byloby dla mnie niezle novum..
Tak sie skalada, ze podobny topic byl juz tu na forum (baaaardzo dawno), ale jakos nie moge go znalezc.... Wlasnie tam ktos wpoominal o tym, ze chyba w Plex Tools jest mozliwosc sprawdzenia ile plextorek wyjaral....
Niestety sa to informacje niedokladne bo powoluje sie na moja pamiec (a ta bywa zawodna)

Najlepiej zapytac Plextorowcow, ktorzy bawili sie PlexTools - na pewno beda wiedzieli

lopus 17.05.2002 19:19

Może z innej beczki.Np:taki Fuerio liczy wszystkie nagrane płyty i jesli ktos by nagrywał tylko na fuerio to by wiedział ile wypalił.
Wiem że pytanie dotyczy czegos innego:a mianowicie jak sprawdzić ile nagrała płyt nagrywarka ,którą ktoś nam chce odsprzedać i zaklina się,że bardzo rzadko jej używał(tylko ciekawe dlaczego dzieciaki z jego bloku bawią się setkami zepsutych krążków)

kostek 19.05.2002 22:41

w plextorze jest taki program i chyba też w HP

Buba 27.05.2002 07:56

Cytat:

lopus (17-05-2002 19:19):
Może z innej beczki.Np:taki Fuerio liczy wszystkie nagrane płyty i jesli ktos by nagrywał tylko na fuerio to by wiedział ile wypalił.
Wiem że pytanie dotyczy czegos innego:a mianowicie jak sprawdzić ile nagrała płyt nagrywarka ,którą ktoś nam chce odsprzedać i zaklina się,że bardzo rzadko jej używał(tylko ciekawe dlaczego dzieciaki z jego bloku bawią się setkami zepsutych krążków)
Zapomniales tylko napisac ze po reinstalce systemu i zainstalowaniu Feurio zacznie zliczac plyty od nowa :)

Lookas 27.05.2002 21:58

Mam plextorka i plextools, ale nie zauwazylem nic takiego... jezeli ktos widzi ilosc wypalonych plyt w plextools, to prosze o wskazowke gdzie to moge znalezc :)

pzdr.
Lookas

kostek 28.05.2002 07:31

bo taki program mają w serwisie do w/w nagrywarek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.