Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Appla Mac-dobry czy nie (https://forum.cdrinfo.pl/f113/appla-mac-dobry-czy-nie-78016/)

REi 10.04.2008 14:13

A wy tylko jeczycie jak tylko ktos sie o maka zapyta - faktem jest ze w polsce kupowanie nowego Maka graniczy z absurdem (no chyba ze ktos ma sporo nadmiarowej gotowki) co widac na np tym zestawieniu cen jednego modelu na swiecie: http://farm3.static.flickr.com/2139/...395fb56d_o.jpg ale w wiekszosci cywilizowanych krajow ceny makow nie odbiegaja od innych komputerow bardziej znanych marek - tak Asus czy kadlubek no-name zawsze bedzie tanszy ale to co kto wybierze to juz jego sprawa.

Wiec poniwaz brak w tej dyskusji sensownych argumentow polecam ja zakonczyc (co widze tutaj starano sie zrobic obracajac calosc w zart ale Demek jak to Demek nigdy nie wie kiedy skonczyc :D )

Macie na pocieszenie cytacik z bash'a:

<Skellen> ****a mac
<Suda> ****a PC

demek 10.04.2008 11:19

komputery PC maja uzytkownikow
maci maja wyznawcow

grzeniu 09.04.2008 23:57

W zasadzie to resetowa***263; powinny ich te ruskie rakiety....

W zasadzie jednak masz racj***281; - te rakiety afgan***243;w te***380; nie mog***322;y zresetowa***263;, a to nie daleko....
W zasadzie wychodzi na to, ***380;e te procesory jednak musz***261; mie***263; :taktak:

No i wszystko jasne :)

yahol 09.04.2008 23:45

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 918747)

Pytanie po co im procesory :hmm:

Zeby po trafieniu ruska rakieta, mogli sie zresetowac!

grzeniu 09.04.2008 23:39

To jeszcze nie tak :nie:
Mongolia nie posiada my***347;liwc***243;w, ale i owszem - posiada my***347;liwych nocnych :taktak:

Pytanie po co im procesory :hmm:

yahol 09.04.2008 22:04

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 918694)
Yaholu drogi,
Mongolia nie posiada myśliwców nocnych:nie:
mają tylko popołudniowe:spoko:

Tylko do 19.00???

A`propos, pamietam przerazajaca historie, jak plynelismy "Paskuda" w straszliwy sztorm, tak gdzies 7-8 B, pod wiatr, w deszcz i burze.
Bo grozil nam koszmar!!!
Zabraklo piwa i fajek w obozie, a sklep po drugiej stronie jeziora zamykali o 19.00!!!

Zetoxa 09.04.2008 21:54

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 918304)
Teraz moze przejdziemy do procesorow w mongolskich mysliwcach nocnych?

Yaholu drogi,
Mongolia nie posiada myśliwców nocnych:nie:
mają tylko popołudniowe:spoko:

yahol 09.04.2008 18:32

Cytat:

Napisany przez SpeedFreaK (Post 918459)
Ja nie mówie, że mac jest gorszy od PC.

W tej chwili obie platformy oparte są o technologie Intela, więc wydajność jest bardzo zblizona.

OS X nie usprawiedliwia tak gigantycznej różnicy w cenie, zresztą sam system mnie niczym nie zachwycił (choć miałem z nim kontakt dość krótko, więc nie mogłem go poznać dogłębnie).

Ja nie mowie, ze PC jest lepszy od Maca.

Obie platformy oparte sa na Intelu ale wydajnosc w aplikacjach jest porazajaca rozna na + dla Maca
Albowiem Mac jest platforma 64 bitowa, wielowatkowa i umie zarzadzac wieloma procesorami czego windows 32 bitowy nawet z dwom rdzeniami ledwie sobie radzi.

Nie chcesz nie kupuj, nie uzywaj.
Sprawdz i dopiero wydawaj sady, jak juz bedziesz wiedzial cym sie roznia.

SpeedFreaK 09.04.2008 12:10

Ja nie m***243;wie, ***380;e mac jest gorszy od PC.

W tej chwili obie platformy oparte s***261; o technologie Intela, wi***281;c wydajno***347;***263; jest bardzo zblizona.

OS X nie usprawiedliwia tak gigantycznej r***243;***380;nicy w cenie, zreszt***261; sam system mnie niczym nie zachwyci***322; (cho***263; mia***322;em z nim kontakt do***347;***263; kr***243;tko, wi***281;c nie mog***322;em go pozna***263; dog***322;***281;bnie).

yahol 09.04.2008 11:37

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 918418)
co do wolczanki :), wolczanka to naprawde wysokoa polka Yasiu, wiesz dla ilu tych znanych szyja i szyli, ale nie pod swoja marka? nie bez powodu :).

Glupio mi, ale nie mam ani jednego garnituru :)

Co do Apple i PC - nie my rozstrzygniemy ten spor :)
Mnie Mac pasuje, wole zdecydowanie Maca od PC, mimo ze moj domowy Maczek pamieta jeszcze epoke wegla i pary :) (ale Tygrys pracuje calkiem zwawo!)

pepperman 09.04.2008 10:45

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 918330)
@Peppa - sam uzywasz Maca i dobrze wiesz, ze za ta cene masz nie tylko markowy komp, ale i niezawodny system, programy i design - wlasnie design - a za to placi sie naprawde duze pieniadze.

tak, ale ten design czesto goruje nad funkcjonalnoscia. dobry design to taki, ktory cieszy oko i ulatwia prace czego nie mozna powiedziec w kazdym aspekcie uzywania osxa. dla mnie zreszta design bardziej liczy sie w kuchni niz w komputerach.

Cytat:

I placisz za marke, za snobizm, za niezawodnosc.... za to ze chodzisz w garniturze od Armaniego a nie Wolczanki.

za marke mozna placic, ale jezeli cos za nia stoi. osx to niezly i przyjemny system, ale w przypadku applea to glownie placenie za sama marke. niezawodnosc nie jest wynikiem hiper technologii applea tylko drastyczngo zawezenia konfiguracji sprzetowych.
co do wolczanki :), wolczanka to naprawde wysokoa polka Yasiu, wiesz dla ilu tych znanych szyja i szyli, ale nie pod swoja marka? nie bez powodu :).

AleX69 09.04.2008 00:04

Cytat:

@Peppa - sam uzywasz Maca i dobrze wiesz, ze za ta cene masz nie tylko markowy komp, ale i niezawodny system, programy i design - wlasnie design - a za to placi sie naprawde duze pieniadze.
I placisz za marke, za snobizm, za niezawodnosc.... za to ze chodzisz w garniturze od Armaniego a nie Wolczanki.

przestan juz bo zajadof dostane :rotfl:

ed hunter 09.04.2008 00:02

Cytat:

czyli za nazwę, za nic więcej.

yahol 08.04.2008 23:55

ed hunter 08.04.2008 23:40

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 918321)
wszystko da sie zniszczyc, ale dzisiejsze czolgi to nie czolgi z czterech pancernych. izraelskie sa na biezaco modernizowane i sa jednymi z najlepszych na swiecie obok amerykanskich i niemieckich.

@Yasiu
chodzilo o bebechy. to co masz teraz w srodku makowki kupisz za ulamek tej kwoty, a ceny tej w zaden sposob nie da sie usprawiedliwic.

zgadza się i nie opowiadajmy sobie w takim razie bajek o jakiś niezwykłych czołgach, czy to izraelskich, rosyjskich, ukraińskich i innych, bo mają cudowby przywracacz do życia na linuxie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24.