Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   poczta polska !!!!!!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/poczta-polska-78025/)

ro29 16.02.2009 02:42

Witam !

Macie sporo racji - ale tak jak napisał @Jarson - to już taka godzina, że wizyty nieznajomych i niezapowiedziane to trochę nietaktowne - wiem, że doręczyciel to nie wizyta - ale zawsze.
Z tym, że - dla mnie to wcale późno nie jest (teraz jak piszę ten post to jest późno i to bardzo ;) ) - ale sam nie mieszkam ... a Rodzice mają zupełnie odmienne ode mnie spojrzenie na "późną porę dnia" ... :D

Pozdrawiam
ro29

nimal 13.02.2009 00:45

bo Ty ro wysoko mieszkasz :D musial pokonac pare schodow :D

a tak na serio - mi by to nie przeszkadzalo w ogole - o tej godzinie nie spie, a pracujac w dzien raczej byc powinienem w domu

Jarson 12.02.2009 23:51

Z jednej strony dla mnie takie pory byłyby nawet lepsze niż środek dnia, bo jest znacznie większe prawdopodobieństwo zastania mnie w mieszkaniu, z drugiej strony jednak przyjęło się, że o tej porze człowiek ma już raczej czas dla siebie i nie nęka się go telefonami, a tym bardziej wizytami, szczególnie osób nieznajomych.

ro29 12.02.2009 23:12

Poczta Polska chce poprawić sobie statystyki terminowości ... więc nie patrzą na zegarki ... dziś doręczyciel z paczką dotarł do mnie o ...21.45 :D :(

Ja tam nie jestem przewraźliwiony - i już nie raz miałem taką dostawę pomiędzy 20 a 21 - ale uważam, że po 21 to już przesada ... zwłaszcza, że nie mieszkam sam i dzwonek o tej porze to dla Rodziców jak alarm na pożar :(

Pozdrawiam
ro29

georg 25.01.2009 17:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 998200)
No wiesz.. sprawdzić listy z zagranicy trzeba (bo a nuż ktoś coś cennego przesyła), a nie zawsze jest czym zakleić...

Za komuny każdy list od rodzinki z USA przychodził zabezpieczony w foliowym woreczku z adnotacją, że dotarł do polski uszkodzony... :haha:
Teraz widać nawet na klej nie mają... :rotfl:

nimal 25.01.2009 16:58

kiedys, ze dwa lata temu, wyslalem na poczcie polskiej list
nastepnego dnia przyszedl do mnie :D
ktos inteligentnie odczytal maly adres w rogo, opatrzony naglowkiem "NADAWCA" (!) jako odbiorcy
fakt, ze list byl duzy i nadawalem go w okienku (wazenie itd) jest tym zabawniejszy - poczte mam dokladnie w sasiednim budynku :D

andrzejj9 25.01.2009 12:37

No wiesz.. sprawdzić listy z zagranicy trzeba (bo a nuż ktoś coś cennego przesyła), a nie zawsze jest czym zakleić...

Smartek 25.01.2009 12:11

Jakiś miesiąc temu - ale teraz mi się przypomniało, jak temat zauważyłem - dostaliśmy list od wuja, który jest w Hiszpanii. Nie ma z nami innego kontaktu, zwykłe dwie kartki papieru pokreślone długopisem ;-).
I co? W skrzynce leżał CAŁKOWICIE otwarty...

ed hunter 22.01.2009 21:41

Na mojej wsi zwolnili się chyba wszyscy starzy doręczyciele.........teraz taki nowy się spieszy, zadzwoni i już awizo pisze....ja mam daleko z pracowni do furtki, nie nadążam dobiec...starość nie radość....:]

polakT 22.01.2009 19:48

Cytat:

Napisany przez pablocoo (Post 997467)
To ja chyba mam jakieś względy.

Przesyłka wczoraj wysłana, dziś już mam.

heh, u mnie podobnie ale... SKU%$$#@ listonosz...

paczka wysłana wczoraj rano, dziś mi o 10 rano przynosi awizo i wręcza do ręki... ja pytam co to ma być, a on do mnie ze wczoraj mnie nie zastał... prosto w twarz mu się zaśmiałem ze wczoraj to wysłano... nie skomentował... masakra...

gdzieś chyba trzeba się poskarżyć.... :|

pablocoo 22.01.2009 17:46

To ja chyba mam jakieś względy.

Przesyłka wczoraj wysłana, dziś już mam.

Eliasz 20.01.2009 20:55

Dzisiaj dostalem moja paczke -stempel pocztowy z 11 stycznia. Coz za szybkosc:ysz:
Poczcie Polskiej gratulujemy tempa swiadczonych uslug :/

Tasma na jednej z krawedzi pudelka w ktorym byla przesylka, byla rozcieta tak, ze mozna bylo spokojnie popatrzec co jest w srodku. Tu akurat nie chce nikogo oskarzac, zawartosc sie zgadza. Ciekawi mnie jednak kiedy sie rozciela...

nimal 20.01.2009 19:54

widzisz, ja kozystalem na tyle czesto, ze mimo, iz od ponad roku mieszkam poza Polska, to jak ide na poczte na moim osiedlu nie musze dokumentow pokazywac
listonosze ci od paczek tez mnie znali - potrafili sie np zatrzymac jadac samochodem jak bylem na spacerze z corka, zeby mi powiedziec ze maja paczke dla mnie
znaczy sie mialem naprawde duzo przesylek

nadal mam - uzaleznienie od zakupow przez net :D

i jak na razie powodow do narzekania na poczte w polandzie mam naprawde duzo
a na poczte w uk i miedzynarodowa (jezeli nie jest do polski!) zadnych

- Deckard - 20.01.2009 19:52

Cytat:

Napisany przez Skubi (Post 996981)
Ja nie narzekam na pocztę, bo rzadko korzystam, a jak już zamawiam na allegro to tylko wysyła przez firmę kurierską. Jak się nie da przez firmę kurierską no zostaje poczta i o dziwo paczki czy tez listy dochodzą w 2-4 dni.

bo aldraich to zagranica ... :P

Skubi 20.01.2009 19:47

Ja nie narzekam na pocztę, bo rzadko korzystam, a jak już zamawiam na allegro to tylko wysyła przez firmę kurierską. Jak się nie da przez firmę kurierską no zostaje poczta i o dziwo paczki czy tez listy dochodzą w 2-4 dni.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20.