![]() |
poczta polska !!!!!!!!!!!!
mam pewien problem , ostatnio wyslalem do serwisu telefon oczywiscie przez poczte polska, telefon zostal naprawiony, wczoraj wlasnie go dostalem ( chciaz powinien byc cztery dni wczesniej ) , niestety gdy otworzylem list , cale pudelko po telefonie bylo pogiete , widac bylo ze ktos tam zagladal,( bylo otworzone ), a ponadto jest pekenity wyswietlacz w telefonie , telefon przez to nie da sie uruchomic, co mam zrobic? czy mam szanse dostac jakies odszkodowanie? przecież to zwykle niszczenie mienia ((
|
jak nie by***322;a paczka ubezpieczona to ...
... - dopisz sobie reszt***281; a z poczt***261; to taka walka z wiatrakami |
Zr***243;b zdj***281;cia i zg***322;o***347; si***281; do kierownika poczty. Jak ci***281; oleje (bardzo prawdopodobne) to mo***380;e do rzecznika praw konsumenta. On powie ci, co ewentualnie mo***380;esz zrobi***263; i czy mo***380;esz zrobi***263; cokolwiek. Nic innego nie przychodzi mi do g***322;owy, ale odpuszczenie to najgorsze, co mo***380;esz zrobi***263;. W ko***324;cu dlaczego Poczta tak post***281;puje? Polska bezkarno***347;***263;..
|
nie tylko tu - niedawno we francji odkryto na poczcie pomieszczenie z "zagubionymi" paczkami z okresu ok 5 lat.
no i jest skandal. Przy okazji da***322;e***347; mi do my***347;lenia zeby nie korzysta***263; z ich us***322;ug choc jak na razie nie narzekalem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
dokladnie , paczka wyglądała jak kazda inny, nie bylo wogole widac niczego, gdy wlasnie otworzylem , zobaczylem otyworzone pudelko, no i pekniety wyswietlacz , dzisiaj chodzilem na poczcie ale gosciu zaczal mnie olac to zrobilem mu taka awanture ze kazdy sie patrzyl i nie wiedzial o co chodzi , nawet ochroniarz sie zainteresowal ale sie uspokoilem , ale to chyba nic nie pomoglo, nic od nich nie moge oczekiwac
***a....... poczta , złodzieje :((((((( |
zloz reklamacje.
|
Jesli mozesz to napisz mi na jak mam to zrobic, nigdy nie mialem takiej sytuacji ?
gdzie musze isc? co mam zrobci? bede wdzieczny |
Teraz jest nizla akcja z kolesiem ktory kupil samochdy w stanach i dokumenty sobie wyslal poczta dla bezpiecznestwa.
Nawet dotarly do polski, ale gdzies zaginely. No i koles nic z samochodami nie mozna zrobic az nie dostanie duplikatu dokumentu. Oczywiscie poczta sie przyznaje do winy ale od niej odszkodowania nie bedzie bez procesu. Kilka dni temu bylo to opisywane w prasie. |
Cytat:
P.S. Polski j***281;zyk trudny j***281;zyk... |
Dzi***281;ki.
Kolejna przestroga. Mimo, ***380;e korzystam z ich us***322;ug od ~2 lat (g***322;***243;wnie allegro) i wi***281;cej kupuj***281; ani***380;eli sprzedaj***281;... to postaram si***281; teraz za ka***380;dym razem bra***263; przesy***322;k***281; kurierem. |
przed wysłaniem było wszystko oki, już skontaktowałem się z nadawcą
a wie moze ktos gdzie mam zlozyc tą reklamacje i w jaki sposob? |
Cytat:
Tylko moim zdaniem teraz to już jest "po ptokach" - przypuszczam że powiedzą Ci, że brak jest jakich kowiek dowodów na to, że otrzymałeś przesyłkę uszkodzoną... będą przypuszczać że sam to zrobiłeś, a teraz szukasz potencjalnego winowajcy. Niestety poczta polska pozostaje nadal instytucją państwową, a jak wiadomo takie placówki nie są skore do wypłacania pieniążków (raczej nastawione są na ich pobieranie). Szkoda że nie ubezpieczyłeś przesyłki... trzeba było połakomić się na konkurencyjne firmy kurierskie (DHL, UPS, ... ). Jedyne co mogę powiedzieć to to...że jak czekasz na ważną/wartościową przesyłkę dobrze jest ją otworzyć zaraz po jej otrzymaniu - przy listonoszu, albo bezpośrednio na poczcie (jak listonosz nie zastał Ciebie w domu)... - teraz pozostaje tylko jedna nauka "mądry Polak po szkodzie" Ale trzeba być dobrej myśli może jeszcze można coś wskórać a ze swojej strony życzę powodzenia :) |
Tak BTW przesy***322;ek - by***322; kurier z umow***261; na przed***322;u***380;enie Neostrady, w przesy***322;ce by***322; "prezent"...ciekawe czy dzia***322;a, bo s***261;dz***261;c po wygl***261;dzie pude***322;ka, to kto***347; po tym skaka***322; :|
Załącznik 47382 Firma kurierska DPD... edyta: dzia***322;a ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59. |