![]() |
"Fleszuje" i nic
Mam nagtrywrkę SW208B (firmware BS01) i postanowiłem ją
sfleszować bo nie nagrywa mi klonem. Sciągnołem z CDRinfo :) nowy firmware (BS04) - fleszuje według instrukcji i nic. Może ktoś mi by podesłał jakiś konkreny opis fleszowania bo być może coś źle robię i coś doradził. Z góry dziękuje! |
Sprecyzuj swoj problem troche dokladniej, a moze uda Ci sie uzyskac pomoc.
Narazie nie za duzo mozna wywnioskowac z twojego posta. |
Mam nadzieje ze juz poczytales o ryzyku zwiazanym z flashowaniem biosu i jestes pewien ze ten nowy jest znaczaco lepszy od tego ktory masz. I czy wystarczy zmienic bios zeby zaczela nagrywac w clonie. A instrukcja flashowania jest na cdrinfo.
|
Cytat:
Skorzystałem również z programu do fleszowania oraz nowego firmware (BS04), który znajdował się na cdrinfo. Opisze po krótce co zrobiłem : uruchamiam program :) wczytuje nowy bios, program odczytuje stary firmware (BS01) i pokazuje nowy (BS04), czyli wszystko jest ok. następnie button- downloadflash i czekam.... po chwili pojawia się komunikat OK! i komputer się wyłacza. Po uruchomieniu teoretycznie powiniem mieć nowy firmware ale nadal jest stary. Co czynić? Może coś przeoczyłem. W każdym bądź razie postępowałęm zgodnie z instrukcją j.w opisywałem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:46. |