![]() |
DTS 5.1
Mam do Was wielko prosbe, wlasciwie pytanie.
Czy wiecie jakim softem moglbym przekazac sygnal DTS 5.1 do mojego Amplitunera (YAMAHA 596 z DTS-em i DDigitalem 5.1 na pokladzie) ? Mam SB Live! i cyfrowe wyjscie. Narazie udalo mi sie uzyskac Dolby Didital 5.1 ale DTS-u brak (probowalem POWER DVD 2.55 i WINDVD 2000 (2.1). Przypominam nie uzywam sprzetowej karty np. Dxr3. Poprostu soft + SB Live! (cyfrowy out) + Amplituner z dekoderami. |
Mam wielk± pro¶bę, podczas uruchamiania dvd2dvd-R pokazuje się komunikat "Install a ASPI Driver first". Pobrałem odpowiedni plik, ale nie moze się zainstalowac. Mam XP, nie wiem jaka to moze być przyczyna. Proszę o pomoc.
|
Cytat:
Jabba |
[Czy wiecie jakim softem moglbym przekazac sygnal DTS 5.1 do mojego Amplitunera (YAMAHA 596 z DTS-em i DDigitalem 5.1 na pokladzie) ?
Mam SB Live! i cyfrowe wyjscie. Narazie udalo mi sie uzyskac Dolby Didital 5.1 ale DTS-u brak (probowalem POWER DVD 2.55 i WINDVD 2000 (2.1). :podbite: POWER DVD 5 Z PLUGINEM - DTS DZIAŁA SUPER :spoko: :spoko: |
Najnowszy ac3filter 1.01 ma juz obsluge dts i media player classic tez
|
Jaka jest roznica miedzy AC3 a DTS?
Ktory z nich ma lepsza jakosc dzwieku? |
DTS oczywi¶cie - mniejsza kompresja, szerszy strumień, lepsza dynamika itd.
|
Na PowerDVD 5.0 Deluxe chodzi bez zaj±knięcia... tez mam ampli Yamahy i pokazuje DTS...
pozdro! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |