![]() |
Negocjacje zakończone pomyślnie, w piątek po południu zapłaciłem (paypal), w poniedziałek wysłali (z Belfastu), a dziś kurier dostarczył. :spoko:
Dostawa obejmowała 2 kolumny podłogowe Eltax Concept 400 oraz aktywny sub Cambridge Audio S90. Na razie podłączyłem tylko suba (byle jakim kablem). Porządne kable poprowadzę dopiero w weekend (jak siebie znam, to nie wytrzymam i zrobię to wcześniej :haha: ). Różnica jest kolosalna - in plus, ma się rozumieć. :D |
To czekam na jakieś pomyślne wieści:spoko:
|
Na razie prowadzę mailowe negocjacje cenowe z Richer Sounds.
Mam dużo czasu, bowiem Irlandia i tak jest sparaliżowana przez atak zimy, więc nieprędko cokolwiek mi mogą dostarczyć. :] |
Tak z ciekawości.
Kupiłeś już coś? Jeżeli tak, to co i jakie wrażenia słuchowe i wzrokowe?:) |
Szkocja jest w cholerę daleko od Irlandii, a szczególnie od mojej wioski - kilkaset kilometrów samochodem plus ~200 funtów za prom.
Tak, jak już wielokrotnie wspomniałem, Irlandia przy Polsce to pustynia technologiczna. :kreci_gl: Kolumny, do których linkowałem, też nie są dostępne w Irlandii, tylko w UK - AFAIK jednak da się je sprowadzić przez sieć sklepów Richer Sounds. |
Cytat:
Szkocja, to jest chyba bliżej Irlandii niż Polska?:> Taki przykład Mam zestaw Tannoy Mercury i uwierz mi, że ich brzmieniem zachwyca się każdy, kto tego posłucha, a mieszkam w betonowym bloku. |
Gdzie Ty widzisz Tannoy niedaleko? :blink:
AFAIK nie do kupienia na mojej wyspie. :nieee: |
Cytat:
Tannoy-daleko nie masz:spoko: |
Czas odgrzać tego kotleta. :mruga:
Jako że nareszcie udało się kupić całkiem przyzwoite ampli (RX-V 465), to teraz czas na resztę. :ja_chce: Na początek przód i sub. Moje typy: Eltax Concept 400 Koda D858F (tylko cena 2x za duża) I suby: Cambridge Audio S90 Yamaha YST-SW105 (używany wprawdzie, ale wygląda zacnie). :pytanie: |
Jednak radz***281; Ci pos***322;ucha***263;. Pisa***322;em ju***380; wcze***347;niej http://forum.cdrinfo.pl/925663-post13.html , ***380;e brzmienie bud***380;etowych amplituner***243;w AV w stereo jest s***322;abe. Por***243;wnywalne do miniwie***380;y. Je***380;eli mia***322;e***347; do czynienia z dobrym sprz***281;tem, cho***263;by star***261; Unitr***261;, mo***380;esz si***281; rozczarowa***263;.
|
No w***322;a***347;nie ze s***322;uchaniem mo***380;e by***263; marnie - w PL na pewno nie zd***261;***380;***281;, a w IE nie bardzo jest gdzie i jak - lepsze kupisz jedynie przez internet, w "zwyk***322;ych" sklepach w***261;skie, plastikowe, nic nie warte pierdziawki.
|
Cytat:
oczywiscie mowimy tylko o przodach ale jednak uwazam ze powinienes. Mi akurat eltaxy nie siadly jak kupowalem, choc slego slowa o nich powiedziec nie moglem. Urzekly mnie natomiast wtedy shany aztec - natomiast w koncu kupilem te co mi radziles z kopulka jak wyjac:D pognieciana monitor audio. Generalnie najmniej mi sie podobaly - nie maja niskiego zejscia - ale sub to nadrabia. Barwa tez nie jest najciekawsza, surowe brzmienie - natomiast stereofonia rewelacyjna:D |
Dzi***281;ki, @Promu***347;. :spoko:
Jak ju***380; jeste***347;, to dorad***378; mo***380;e, czy co***347; lepszego w podobnej cenie w tych sklepach nie namierz***281;? :idea: |
Jou patrzac na te jamo to powinny nap.....ac miechem az milo
Bardzo przypominaja tannoy mercure Wiec i sub byl by byc moze nie konieczny. Lecz s tannoy serii opisywanej przezemnie subtelnosci w stereo nie wyciagniesz. Natomiast samo basisko bylo powalajace:taktak: Tylko pamietaj patrzac na glosnik to mozna sobie :sciana::haha: Jamo w koncu to sprawdzona i dobra marka jak eltaxy. |
R***243;wnie***380; nie mam najlepszego zdania o wsp***243;***322;czesnych kolumnach, ale te prosony, czy te***380; jamo na pierwszy rzut oka budz***261; jako takie zaufanie, przynajmniej rozmiarem g***322;o***347;nik***243;w. :)
BTW, kaloryfer masz fajny. :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |