![]() |
Problem z Seagate
Witam. zakupilem dysk seagate barracuda ultra ATA/100 80GB(ST 3802110A).Mam juz jeden dysk podlaczony na Primary Master, a ten podlaczony jest na Secondary slave.Niestety komp widzi nie 80GB tylko 32GB.Byc moze moja plyta nie obsluguje tak duzych dyskow(starsza wersja podlaczone jest procek 700),slyszalem ze wsyatrczy cos sciagnac ze strony seagate ale niestety nie wiem dokladnie co.Gdyby ktos mi pomogl bylbym bardzo wdzieczny.mam sysyem XP.Pozdrawiam i dziekuje
|
nikt mi nie poradzi??;(;(;(
|
- Jaka p***322;yta g***322;***243;wna?
- Sprawd***378;, czy nie masz ustawionych na zworach ograniczenia pojemno***347;ci dysku; - prze***322;***261;cz w biosie wszystko na auto, albo wymu***347; LBA - program nazywa***322; si***281; kiedy***347; bodaj***380;e Seagate disc wizzard |
Cytat:
|
Cytat:
manual w lapki i szukasz :) |
Sprawd***378; na dysku, czy nie ma opisu zworkowania...
|
Cytat:
a co do hdd, powinno to byc na nalepce, jak polozysz dysk nalepka do gory ze zlaczem ide w swoim kierunku to masz tak: :::: - slave [:]::: - master :[:]:: - calbe select :::[:] - limit 32gb to w barakudzie ^^ |
no i gdzie mam dac zworke? na primary master mam inny dysk a na pirimary slave dvd...pomozcie prosze jestem zielony w tym wszystkim
prosze bardzo o pomoc bo jestem zielony a chcialbym cieszyc sie moim dyskiem;( |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18. |