![]() |
ASUS DRW-2014L1T problem
kupiłem dzis nagrywarke jak w temacie....i problem nastepujacy otóz nieczyta mi płyt:) mysli mysli i nic niewymysla..wiesza sie albo w jalepszym wyapdku da sie wyjac plyte bez bluescreena,,,aktualizowalem biosa-bez zmian. dodam ze mam XP bez SP jak ma to znacznie wtym wypadku
|
Cytat:
Mi się nie chce podpytywać już: jaka płyta, a sterowniki, a.... :bla: :] |
płyta asus a8n...grafika GF6600 proc ..athlno 64 3000+
i jescze jedno pytanko bo teraz zwalilo sie zbiosem...czytalem artykul o naparwianiu biosu..nima tam o serial ata..czy robie sie to tak samo? |
Nie chodzi o plyte glowna tylko o marke plyty ktorej nie moze odczytac, kombinowa***322;e***347; i wykombinowa***322;e***347; zepsu***263; nowa nagrywarke
|
czytaj uwaznie -napisałem ze nieczyta mi PŁYT..nie jakiesj danej konretnej płyty....wszytko jzu wkładałem czyste i zwykłe plłyty...
a ktos wie jak zrobic ta naparwe biosu jezeli mamm SATA? |
Cytat:
Napisz jeszcze raz, tym razem po polsku, stosuj***261;c zasady ortografii i interpunkcji. :sciana: |
czy da sie naprawic biosa jezeli naped jest SATA???
postarałem sie prosto i krótko:) |
Cytat:
Ale nie wiadomo o co chodzi merytorycznie :nieee: Jakiego biosa naprawić i jak zepsułeś biosa? I w ogóle co to znaczy zepsuć biosa? :hmm: :] |
hmmm...chyba niebardzo jetes w temacie:/ jak cie to intresuje to przeczytaj artukul o biosie i jest tam usuwanie awari.
no i prosze wsyztkich o odpowiedz czy sie to da zrobic w mtkflash albo w czym kolwiek:) |
Cytat:
To tak jak byś kazał przeczytać mi moje testy, które robiłem... || Chłopie! Weź się w garść i napisz o co ciebie idzie Bo na razie piszesz taki bełkot, że pożal się Boże :glaszcze: Jeżeli chcesz jakiejkolwiek odpowiedzi to: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
skoro tak sie na tym znasz to czego ty nierozumiesz?
w tym artykule jest o naprawie biosu ale opisany przypadek jest TYLKO I WYLONCZNIE o podłonczeniu IDE gdzie do wyboru mamy (wg artykuły który tak swietnei znasz) " Zamiast numer-napędu wpisz: * 1 dla urządzenia Primary Master, * 2 dla urządzenia Primary Slave, * 3 dla urządzenia Secondary Master, * 4 dla urządzenia Secondary Slave. "" a ja spytałem co w przypadku sata? czygo ty nierozumiesz??!! ale postaram sie jescze jasniej...popatrz tam jest napisane co mam wpisac w dosie w 4 wypadkach...wszytkich w okolicznosci posiadania IDE a moje pytanie brzmi co wpisac jezeli posiada sie podlonczenie SATA? i czy wogole naprawa biosa jest w takim wypadku mozliwa |
Cytat:
Pyta***322;em tylko co spierdzieli***322;e***347; i w jaki spos***243;b i jakie s***261; objawy - bo stanowi sedno problemu A ty dalej swoje... :bla: Powodzenia wi***281;c! :] BTW Cytat:
Czaisz swoj***261; wypowied***378;, po kt***243;rej jest ju***380; wszystko jasne? :pytanie: Bo wydaje mi si***281; raczej, ***380;e ci si***281; zwali***322;o, ale pod sufitem :tak!: :rotfl: |
odpyskujesz jak 14 latek:) "zwalilo sie pod sufitem" ŻAL:)
dobra niewazne ,naszcescie BIOS juz dzila a teraz musze tylko wiedziec dlaczego nieczyta PŁYT albo oddac na gwrancji.zna KTOŚ inne fora? |
Cytat:
Cho***263; w sumie niepotrzebnie Takie chojraki przecie radz***261; se same, nie? || Cytat:
Ja znam! :ja_chce: Na przyk***322;ad: FORA ze DWORA czy te***380; S***321;OWNIK J***281;zyka PolskieGO COM :czytaj: :czar: BTW No tera to polecia***322;em co najmniej szesnastolatkiem, nie? :czytaj: || |
dobra znudziły mi ei gierki z toba tez bym mogl sie do wielu rzeczy przyczepic ale...gadasz gadasz..podajesz sie za speca ktory niepotrzebuje czytac artukul bo sam je pisze a odpowiedzi na pytanie neiznasZ :D
znalazłem podobny temat http://forum.cdrinfo.pl/f15/asus-drw...em-plyt-77913/ i tez nikt nic sensownego nieodpisał wiec nieodpisuj JUZ TY jezeli mozesz:) jezli chodiz ci o wygranie wali na odpyskiwanie to moge ci przyznac racjie we wszytkim tylko daj juz spokoj:) bo i tak nic wartosciowego(apropo mojego problemu) nie napiszesz. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22. |