![]() |
Asus R2E i Windows XP
Da się na Asusie R2E odpalić XP?
Vista chodzi tragicznie wolno na tym UMPC, a producent nie daje driverów do XP. Da się to jakoś obejść? |
o rany na UMPC dali Vist***281;? To wsp***243;***322;czuje...
zobacz jaki tam jest sprz***281;t - moze i drivery si***281; znajd***261;. GMA950 i Intel HDA to raczej bez problemu. Ale jaki tam jest chipset, LAN, BT i WiFi. |
Cytat:
|
Pewnie do cz***281;***347;ci znajd***261; si***281; sterowniki uniwersalne. Najbardziej sie obawiam ekranu i GPSu.
|
Mam pewne obawy.
Ten model (Asus R2E UMPC ) wcale nie musi miec klasycznego BIOSu wymaganego przez XP. Moze miec (niby)EFI i wtedy mozliwosci postawienia XP nie ma, Vista akceptuje EFI. Edit: nie wiem jak jest z XPmobile teoretyczne mozna zintegrowac sterowniki, ale czy to zadziala? nie wiem. |
XP wersja tablet instaluje si***281;. Natomiast zabrak***322;o mi motywacji do szukania sterownik***243;w, bo wi***281;kszo***347;***263; osprz***281;tu nie dzia***322;a***322;a (w tym sieci***243;wka i WiFi).
|
Ponieważ google w pierwszej kolejności odsyłają właśnie do tego wątku (po wpisaniu R2E xp) pozwolę sobie zabawić się w archeologa i odgrzebać bardzo stary temat. Zwłaszcza, że wnioski po przeczytaniu poprzednich postów są już bardzo nieaktualne i mogą być mylące.
Sam wcześniej zaprzestałem dalszych poszukiwań po przeczytaniu tego wątku. Tak więc do rzeczy: Asus zamieścił sterwoniki do XP na swojej stronce, do której linka niestety nie mogę podać (nie mam nabitych 10 postów).Tymczasem na fali mody na tablety pojawiły się u nas właśnie R2E, które chociaż dość już leciwe to jednak mogą konkurować z i ceną i funkcjonalnością z zabawkami na androidach. Zwłaszcza jeśli zdecydujemy się na na XP zamiast Visty. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57. |