![]() |
zastąpienie orginalnego filmu DVD własnym
Witam, posiadam oryginalne płyty video, Elfen Lied, jest to anime.
Chciałbym oryginalny film, zastąpić moją wersją, to znaczy na tej płycie mamy standardowe napisy w angielskim, które wyglądają jak na kompie w formacie txt. Jak do większości anime posiadam napisy w wersji ass, wraz ze wszystkimi bajerami związanymi z tym formatem, kolorowe czcionki i tym podobne. Wiem czym wyciągnąć sam film dźwięku nie ma potrzeby wyciągać dźwięku i zapisać go w formacie avi, dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie, następnie dodać na stałe napisy w film czyli stworzyć hardsuba, a następnie avi konwertować do mpeg2 i tu teraz pojawia się mój problem. Jak zastąpić oryginalny film moją wersją, tak aby nic nie trzeba było zmieniać w samym meni, chodzi mi o fizyczne zastąpienie tego filmu moją wersją, i jak zrobić aby miał identycznie rozłożony podział scen, itp? |
Podmieni***263; fizycznie voby z filmem na nowe i np. skorzysta***263; z programu ifoupdate - podobnie jak przy podmianie napis***243;w w filmie. Jest sporo poradnik***243;w na ten temat.
***379;eby po***322;o***380;enie rozdzia***322;***243;w by***322;o w tych samych miejscach, to przy konwersji filmu do mpeg i authoringu do dvd-video musisz podstawi***263; rozdzia***322;y z oryginalnego filmu. |
Czyli będę musiał całą płytę skopiować, następnie wyjąć sam film z zachowaniem podziału na rozdziały, następnie przerobić go, podmienić fizycznie, i programem
ifoupdate, skorygować pliki IFO, mam już gotowy zestaw plików?? I mogę to nagrać nero8. Dobrze zrozumiałem? Do authoringu dvd-video jaki polecacie darmowy program? http://www.cdrinfo.pl/dvd/jakosc-tmpg/ czy to mi wystarczy do stworzenia tego co chcę?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:02. |