![]() |
mithrill jak bys poczytal troche forum wiedzial bys ze pioneer nie nadaje sie do testowania jakosci plyt bo przeklamuje wyniki, do testowania dobry jest liteon lub benq ale benq juz nowego nie kupisz
|
Cytat:
A Nero CD-DVD Speed zmie***324; na Nero DiscSpeed 4.8.2.0 do testowania, albo powr***243;***263; do NCDS 4.7.0.0 (bo***347; grzeba***322; jak wida***263; na screenach :rozga:) Cho***263; z drugiej strony to i lepiej, ***380;e nie mo***380;esz testowa***263; na Pionku, po c***243;***380; bowiem masz si***281; oszukiwa***263;? :> I nie gadaj ju***380; o problemach eksploatacyjnych, wyimaginowanych czy innych ko***324;cz***261;cych si***281; na -nych Aha! A po co chcesz zwraca***263; dobrego Pionka do sklepu? :hmm: :] |
PROBLEMY EKSPLOATACYJNE - PIONEER 112
Ilość załączników: 2
Jak w temacie, mam pytanie odnośnie pionka. Czasami sprawdzałem w dvd speedzie w nero 6 jakość nagrania danych i zauważyłem, że na początku wykresu PI Errors zaczęły pojawiać się charakterystyczne "2 wyróżniające się wzniesienia". Czy jest to jakiś defekt, uszkodzenie nagrywarki wynikająca z eksploatacji czy bliżej nieznane mi inne czynniki, które wpływają negatywnie na test. Na moim pionku "palę" płytki w ilości ok.5-8 szt. tyg., są też dłuższe 1-2 tyg. przerwy.
Załącznik 48098 Dla porówania załączam rys., który pochodzi z nagrania płytki sprzed 3 miesięcy. Załącznik 48099 Dodatkowo od 2 tyg. nie mogę sprawdzić jakość "wypalonych" płyt w dvd speedzie ponieważ przycisk inicjujący początek testu jest nieaktywny. Czy w takim razie pionek nadaje się tylko do zwrotu do sklepu?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :) używam płytek Verbatim DVD + R, zawsze "palone" z prędkością 8x MCC 004, Made in India Napęd Pioneer DVD-RW DVR-112 Firmware 1.15 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:29. |