![]() |
mala siec lan
Witam. Chce zalozyc w biurze mala siec... lada dzien bede mial neostrade i chcialbym podlaczyc ja pod router i dzielic ja na 3 komputery. Nie wiem jaki dokladnie wybrac router, wystarczy chyba taki najprostszy z wejsciem na linie tel i wyjsciem na lan, myslalem nad PENTAGRAM Cerberus ADSL2+
P 6311-072 stosunkowo taki i podobno dobry... i 2 pytanie czy jak podlacze calosc do komputerow to bede musail cos kombnowac w routerze czy sam wszystkie ip i itp przydzieli sam?? pozdrawiam |
Je***380;eli komputery maj***261; ustawione, aby uzyskiwa***322;y adres IP automatycznie to nic nie musisz ustawia***263;, jedynie w router musisz wpisa***263; dane swojego dostawcy
|
Cytat:
standardowo routery mają ustawiony lan/wlan lokalny po dhcp - tak więc ustawiasz to na sieciówkach kompów i się łączą, w routerze tylko ustawiasz w przypadku ADSL+ pppoe, wpisujesz usera i hasło i śmiga :taktak: |
to tak jak myslalem z tymi ustawieniami. a router jak?
|
wejdziesz w ustawienia routera i powpisujesz. Jak ja sobie z tym poradzi***322;am to i Ty sobie poradzisz :D
|
A co routera po poleca***322;bym Linksysa WAG200-EU. Wg mnie, i nie tylko mnie, jest to jeden z lepszych router***243;w dost***281;pnych na rynku.
Oczywi***347;cie idealnym rozwi***261;zanie by***322;oby wzi***281;cie WRT54GL + modemu ADSL, ale z tym ju***380; jest wi***281;cej kombinowania, ni***380; Ty tego wymagasz ^^ |
poczytalem troche o pentagramach i sa do kitu... znalazlem dlinka DSL-524T i mysle ze bedzie on w sam raz:)
|
kraluk dobrze m***243;wi :)
mam Linksysa i jak na razie nie zawiod***322;em si***281; na nim :) WiFi tak***380;e dzia***322;a super |
Tez stoje przed podobnym problemem. Dzielenie neo w domu wszystko na wifi.
Bralem pod uwage zarowno Linksysa jak i Pantagrama. Czy Linksys ma w ofercie modemy z routerem wifi, ktora umozliwiaja dzielenie pasma (tak jak w Pentagramach)? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43. |