![]() |
Zasilacz UPS.
Mam pytanie.Mam zasilacz APC Smart UPS 700.Od jakiegoś czasu zaczyna mi szwankować.Włącza się alarm rozładowania pomimo niedawnej wymiany akumulatorów, często transformator dziwnie buczy.Generalnie coś z nim jest nie tak.
Czy jeśli zasilacz wysiądzie z jakiejś przyczyny (spali się transformator/akumulator "spuchnie"/elektronika padnie)to może skopcić mi kompa? Słyszał ktoś o takim przypadku? |
osobiscie nie slyszalem o przypadku skopcenia peceta przez zasilacz ups
problem pojawial sie przed wymiana akumulatorow? jezeli alarm wlacza sie na sekunde-dwie, to moze byc cos nie tak z zasilaniem, wahania pradu w sieci? |
Raczej nic nie powinno si***281; sta***263;, jest to bardzo ma***322;o prawdopodobne...
Je***347;li zasilacz ci padnie, to po prostu padnie i wszystko. |
1. sformatowac baterie. (rozladowac ja delikatnie, np. podlaczyc lampke z 40W zarowka i czekac az zgasnie - niestety,- pozniej ponownie zaladowac)
2. sprawdzic transformator, (rozladowac kondensatory, potrafia ostro kopnac) 3. moze buczec gdy jest zle zamocowany, ma luzy na stykach. 4. w zasadzie nic nie powinno sie stac, ale jak wiemy karabin raz w roku sam strzela, wiec i UPS moze trzepnac. (filtr powinien zablokowac, ale to na 99***37;, 1 % zostaje) |
Ju***380; po naprawie.Co***347; z elektronik***261; by***322;o nie tak.Akumulatory sprawne.
Nie sadzi***322;em, ***380;e w UPS'ie mo***380;e by***263; tyle elektroniki, jak kole***347; go otworzy***322; to zd***281;bia***322;em. Jak na p***322;ycie g***322;***243;wnej... Tak czy inaczej dzi***281;ki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11. |