Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem - LITE-ON DVDRW SHW-16H5S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-lite-dvdrw-shw-16h5s-78841/)

volcano 03.07.2008 11:53

Witam

Istotnie nie przeczytałem "między wierszami", ale odpowiem - nie próbowałem tych testów ale sprawdzę wyrywkowo - zawsze czegoś więcej się dowiem.
Przetestuję i podzielę się wynikami.

pozdrawiam

VIZZARD 02.07.2008 20:59

Cytat:

Napisany przez Bródka (Post 944405)
VIZZARD mial na mysli sprawdzenie jakosci wypalonej plyty w programie nero cd-dvd speed

Czytasz w moich myślach... :idea:

:czar:

Bródka 02.07.2008 19:08

Cytat:

Napisany przez volcano (Post 944381)
Witam

Jakość jest dobra, generalnie to tylko muzyka (zarówno mp3 jak i audio) oraz filmy (DivX, XviD oraz DVD Video). Płyty audio są dobrze wypalone (słucham na okrągło w samochodzie) a filmy puszczam albo na stacjonarnych DVD (manta, samsung), czasem w komputerze ale sporadycznie. Może jako jeden z nielicznych mam szczęście :)

pozdrawiam

Chyba nie zrozumiales jak potwierdzisz dobra jakos nisnikow bo jesli na podstawie odczytu to nie tedy droga, VIZZARD mial na mysli sprawdzenie jakosci wypalonej plyty w programie nero cd-dvd speed

volcano 02.07.2008 15:39

Witam

Jakość jest dobra, generalnie to tylko muzyka (zarówno mp3 jak i audio) oraz filmy (DivX, XviD oraz DVD Video). Płyty audio są dobrze wypalone (słucham na okrągło w samochodzie) a filmy puszczam albo na stacjonarnych DVD (manta, samsung), czasem w komputerze ale sporadycznie. Może jako jeden z nielicznych mam szczęście :)

pozdrawiam

VIZZARD 30.06.2008 18:26

Cytat:

Napisany przez volcano (Post 943805)

p.s.
co do płyt - wypaliłem już sporo na tej nagrywarce - żadna płyta nie została zniszczona czy uszkodzona - prawie trzy lata na niej wypalam i pod tym względem jestem z niej zadowolony - żadnych strat.

A jak tam z jakością wypalanych nośników? :pytanie:

Mamy jakieś pojęcie na ten temat? :>

:czar:

volcano 30.06.2008 18:01

Problem został rozwiązany - dzięki wskazówkom dla ASPI i DMA.
ASPI było w porządku natomiast problem tkwił w DMA - dopiero zmiana szelki na nową załatwiła sprawę (uszkodzona).

p.s.
co do płyt - wypaliłem już sporo na tej nagrywarce - żadna płyta nie została zniszczona czy uszkodzona - prawie trzy lata na niej wypalam i pod tym względem jestem z niej zadowolony - żadnych strat.

pozdrawiam

VIZZARD 28.06.2008 22:59

Cytat:

Napisany przez volcano (Post 943323)
Wiesz - od kilku lat kupuję takie płyty i nie mam z nimi (TDK) najmniejszych problemów.

Coś podobnego!

A tu: Problem - LITE-ON DVDRW SHW-16H5S :czytaj:

||

volcano 28.06.2008 22:44

Cytat:

Napisany przez Bródka (Post 943283)
To kupuj dobre plyty takie jak Verbatim bo TDK nie sa juz dobrymi plytami nie wspominajac juz o emtec

Wiesz - od kilku lat kupuję takie płyty i nie mam z nimi (TDK) najmniejszych problemów. Lecz przyjmuję Twoją sugestię i na pewno (jak dostanę) wypróbuję Verbatimy.

pozdrawiam

Bródka 28.06.2008 20:03

To kupuj dobre plyty takie jak Verbatim bo TDK nie sa juz dobrymi plytami nie wspominajac juz o emtec

volcano 28.06.2008 19:47

Cytat:

Napisany przez Bródka (Post 943254)
Wina DMA nic innego i nie jest to wina nagrywarki

http://forum.cdrinfo.pl/f45/podstawy-aspi-i-dma-57073/

Jesli mozna wiedziec jakiej marki uzywasz plyt do nagrywania ?

Witam!

Dziękuję za info o ASPI i DMA. Teraz nie jestem w pracy przy kompie z felernym napędem - zajmę się tym po niedzieli.

Jeśli chodzi o płyty - kupuję płyty "printable", by ładnie wyglądały opisy - przestałem już korzystać z "lightscribe", zazwyczaj te, które obecnie są dostępne - TDK'i, czasem VERBATIM'y, a czasem EMTEC'ki.

pozdrawiam

joujoujou 28.06.2008 19:32

Mo***380;na wiedzie***263;. :taktak:

Napisa***322;, ***380;e podstawki pod :piwko2: marki TDK. :czytaj:

:D

A DMA chyba jednak nie jest w***322;***261;czone, przynajmniej nie dla nagrywarki. :nieee:

:>

Bródka 28.06.2008 19:00

Wina DMA nic innego i nie jest to wina nagrywarki

http://forum.cdrinfo.pl/f45/podstawy-aspi-i-dma-57073/

Jesli mozna wiedziec jakiej marki uzywasz plyt do nagrywania ?

volcano 28.06.2008 18:17

Problem - LITE-ON DVDRW SHW-16H5S

Witam!

Sprzęt: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S
Konfiguracja: WINXP SP2, Intel 2,8 Ghz, 1024 Ram Kingston KVR400(dual 2 x 512), Radeon X550, Samsung HD120IJ (SATA)
DMA oczywiście włączone.

Problem: Od niepamiętam, nagrywarka zawsze nagrywała dość długo płyty zarówno CD jak i DVD. Nie specjalnie mi to przeszkadzało - nie zależało mi na prędkościach. Dziś to było chyba apogeum. Chciałem nagrać kilka filmów na płytę DVD (TDK DVD + R). Wiedząc, że to potrwa poszedłem do sąsiada na kawę. Minęło chyba 40 min. powracam - a ona wciąż mieli. Efekt pracy osiągnięty..... hmmmmm.... zawrotny czas 1:10:14. Chyba doprowadziło mnie to do szewskiej pasji - chciałem wymontować nagrywarkę i cisnąć o narożnik bloku.

Jeśli jest jakiś ratunek...... proszę o pomoc.
Jeśli nie ma ratunku.... cóż..... śmietnik.

pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39.