![]() |
Tak jak piszą koledzy. Poprawny obraz SD zrobić bardzo łatwo.
Problemem jest poprawne nagranie (tylko CD) lub uruchomienie z napędu wirtualnego, bo zabezpieczenie blacklistuje napędy wirtualne. W tym celu zabezpieczenie należy oszukać takim softem jak YASU lub DT Pro. |
Ilość załączników: 2
Jak dla mnie tak na oko to problem nie jest z obrazem,tylko SafeDisk4,60 wykrywa u ciebie wirtualne napędy,jak dobrze pamiętam trzeba w tej grze je ukryć stosująć np.Y.A.S.U. od wersji 1.03 w górę do ostatniej 1.14 załatwia sprawę .Lepiej w tej grze spawdza się Daemon Tools ,ale w wirtualnych napędach Alkohola +YASU rownież działa.Drugi patent to DaemonToolsPRO i wirtualny napęd ustawiony na IDE jak i również mozna w nim wykonać chyba lepszy obraz gry.
Załącznik 48641 Załącznik 48642 |
Cytat:
|
@sin28 zerknij na arta http://www.cdrinfo.pl/artykuly/safedisc/
|
Cytat:
Tak zrobiłem, zaktualizowałem do najnowszej wersji 1.9.7. 6221 - faktycznie jest tam wybór profili dla DVD, jednak po wybraniu SafeDisc i stworzeniu obrazu - obraz dalej nie chodzi - pluje się o płytę. Czy ktoś zrobił obraz Fify 07 i gra bez płytki? (nie wiem czy to istotne ale cały czas mam zainstalowaną równolegle normalna grę z płytki - w ten sposób gram) |
Masz starą wersję w której nie ma wyboru profilu dla nośnika DVD.Zrób aktualizację do najnowszej 1.9.7. 6221
|
Znikające profile a w Alcohol
Witam.
Jak w temacie Alcohol 1.9.6. (5429), chcę zrobić obraz płyty (fifa 07 - oryginał - płyta zaczyna się rysować) DVD zabezpieczonej SecuROm 4.6. Po włożeniu płytki do napędu znika zakładka "Profile" - nie moge oczywiście wtedy wybrać rodzaju zabezpieczenia. Zrobiłem na próbę zwykły obraz bez korzystania z "profili" ale oczywiście nie chodzi - pluje się o płytkę. Proszę o pomoc sin28 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |