![]() |
Ja też nie miałem pojęcia o istnieniu takiego czegoś,
technicznie jak najbardziej możliwe jednak zapotrzebowanie na coś takiego jest bardzo malutkie dlatego zapewne ciężko dostać :) Co do dolutowania kabli do zasilacza... byłbym ostrożny z taką radą, tak na mój gust bardziej to powinno polegać na wymianie jednej całej wiązki sata na molex a nie na zwykłym dolutowaniu dodatkowej wiązki. Takimi zabawami można przeciążyć zasilacz (to samo tyczy się stosowania dużej ilości kabli rozgałęźników np. podwójne molexy) lub zrobić zwarcie . Oczywiście odradzam wszystkim taką zabawę ponieważ jest to jedyna rzecz w kompie, która ma kontakt z 230V. Niektórzy sobie grzebią bo wiedzą co robią i nie zrobią sobie ani nikomu krzywdy. |
Cytat:
I co tam jest napisane na temat linków do stron? Czytanie ze zrozumieniem się kłania! Cytat:
Cytat:
Zmyślny taki jesteś jak ten u Maćków kot :) |
Z góry przepraszam za próbę obejścia regulaminu i umieszczenie linków do stron. Zrobiłem to w celu udzielenia pomocy forumowiczom: Mich@ł i manyjg.
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma przejściówek z gniazdem SATA na wtyk molex! Znacznie bardziej rozsądne jest wymienić zasilacz, niż kombinować nie-wiadomo-co! Stosowanie takich wynalazków w firmowych komputerach - kończy się na ogol awarią! - a wiem to z doświadczenia. |
dolutuje do zasilacza ze dwie wiązki z molexami i tyla bo sa takie przejściówki/adaptery. udało mi się znaleźć na allegro 1 :P wiec rzadko używana rzecz :D
pozdrawiam |
Cytat:
Nie ma takiej potrzeby :) |
witam podłączam się do tematu...
znajomy ma zasilacz tylko z wtykami sata jest on w zestawie thinkcenter lenovo i nigdzie nie moge znaleźć przejścia zasilania z SATA na ATA... moze ktoś pomóc ?? gdzie można takie coś jeszcze w polsce dostać za rozsądną cenę ?? |
ale Mich@ł lubi poprostu dłubać :)
|
http://www.rzeszow.biz.pl/sklep/gale...8d9c522563.jpg
A bez kobinacji? |
|
Przerobienie zasilania z Sata na Molex..
Witam,
Mam taki oto zasilacz: http://www.allegro.pl/item390233612_...ajtaniej_.html i potrzebuję przerobić złącza zasilające SATA na 2 Molexy. Da się coś takiego zrobić? Mam przejściówkę Molex-> Sata, ale mnie chodzi o coś odwrotnego. Chciałbym to zrobić dzisiaj, więc kupno przejściówki (jeśli taka istnieje) nie wchodzi w grę. Przypominam, ma być z SATA na MOLEX. Do łącza sata dochodzą następujące kable (w kolejności): pomarańczowy, czarny, czerwony, czarny, biały. W przejściówce sata-> molex białego kabla brakuje, więc myślę, że mogę go ominąć. Czy mogę pozostałe kable z sata przepiąć do wtyczki molex (w innej kolejności oczywiście), a mianowicie: pomarańczowy, czarny, czarny, czerwony? Wydaje mi się, że takie coś powinno działać, ale nie chciałbym czegoś zniszczyć. Pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:42. |