![]() |
Może format pliku nie jest obsługiwany w ten że sposób przez Nero?
|
Wyjaśnię: tu nie chodzi o cierpliwość i życzliwość...
Kol. Caius ma swoje spojrzenie na sprawy i dobrze. Ale obrażanie kogoś i całego forum tylko dlatego, że chciał kol. Caiusa wyprowadzić z błędu - o, to już zupełnie inna historia... Dlatego od tego czasu nie mam zamiaru wchodzić z nim w jakiekolwiek dyskusje - niech próbują inni, albo niech próbuje sam. Nie mam też ochoty, by podzielił się tu swoim 7-miesięcznym doświadczeniem - jak ktoś będzie walczył z problemem to może uda się wypracować wspólnie jakąś metodę działania. Lepsze to niż prostowanie przypadkowych metod "mądrali", który nie ma pojęcia o materiale nad którym pracuje. |
Cytat:
A skoro udało Ci się rozwiązać problem, to może podzielisz się z innymi do czego doszedłeś i jakimi metodami? Nikt nie jest wszechwiedzący i być może czegoś nowego się dowiemy. Aha, tak przy okazji, my niczym nie handlujemy, więc pewnie dlatego nam nie idzie ;) |
Reetou, przepraszam, że się wtrącam.
Cytat:
|
Cieszymy się twoim szczęściem :fala:
Widzisz, ile satysfakcji małym kosztem? Tylko kilka deelek i zaledwie 7 miesięcy czasu... I może nawet wiesz więcej od nas? |
Cytat:
Poszło trochę deelek w kosz, ale takie są koszty metody prób eliminacji błędów. Jak już pisałem olewacie ludzi a handel Wam nie idzie. Jednak mądrale:spoko: |
Skoro czujecie się dotknięci moimi spostrzeżeniami, wypada mi
tylko przeprosić, co niniejszym czynię. Faktycznie może mi nerwy puszczają, a może niepotrzebnie wyolbrzymiam. Podkreślam nie jestem żadnym "weselnym" filmowcem, a wszystko to co czynię z DVD ma charakter czysto amatorski Oczywiście mam pytanie. Dobra, odpuszczam MediaCoder i stosuję dvd-lab pro2; quick - lab encoder; aspect ratio; zaznaczam crop-scan 4:3-16:9. Faktycznie są ścięcia góra-dół, jednak są do zaakceptowania. Teraz ten przeskanowany plik otwieram w tmpgenc 4.0 xpress. Posiada on dość sensowne filtry, na ile skuteczne po wyświetleniu na 37"(plazma), nie wiem, ponieważ nie potrafię zapisać pliku właśnie z tmpgenc. Czy może mi ktoś podpowiedzieć? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
i niczego nie ścina. Problem tylko w tym, że na drugim VOB`ie wywala się synchro dźwięku z obrazem. VobEdit, zrobienie jednego wielkiego pliku rozwiązuje problem z synchro, jednak Nero tego pliku nie zaimportuje. Można porozdzielać i załadować do TMPGEnc 4.0 XPress. Ma "fajne" filtry, ale z ustawieniem poprawnych proporcji obrazu - klops. Dalej podtrzymuję, że olewacie ludzi z czystego lenistwa albo niewiedzy. Tak czy siak, problem postaram się rozwiązać. Nadal liczę, że ktoś ze zwykłych życzliwych ludzi coś sensownego podpowie. Moderatorzy sami sobie wystawiają cenzurkę. Pozdr. |
Co - olewacie?
Podejrzewam, że po prostu nikt nie używa do authoringu Nero, stąd nieznajomość zagadnień. A skoro nie chcesz "nero wstawić pod obcas", to cóż... Ideologicznie tematy też podejrzewam, że są ludziom obce, bo przeróbka z 4:3 na panoramę wiąże się z obcięciem użytecznego obrazu, więc po kiego dzwona? |
Naprawdę olewacie ludzi.
Myślałem, że ktoś laikowi podpowie, poradzi (słowa kluczowe: vobedit, mkvmerge) Chodzi o zamianę ścieżek dźwiękowych, jednak by nie zrypać jakości obrazu oraz mieć możliwość ustawienia synchronizacji dźwięku z obrazem. A może znajdzie się ktoś życzliwy i odrobinę cierpliwy? |
Ja także w podobnym temacie.
Przerabiam obraz 4:3 na 16:9 za pomocą MediaCoder. Proporcje obrazu ok, jednak nawala synchronizacja dźwięku z obrazem po pierwszym VOB`ie. Na podglądzie niby dobrze, jednak później po zaimportowaniu plików do Nero 9.2.6.0, pierwszy trzyma synchronizację, od drugiego pobite gary. Może ktoś mi podpowiedzieć w czym może leżeć przyczyna? Ćwiczę temat ze dwa tygodnie i ciągle minimalny rozjazd ruchu ust i głosu, minimalne opóźnienie. Pytanie drugie. Wyciągnąć ścieżkę dźwiękową z filmu DVD, to samo z drugim filmem i zaimportować pierwszą ścieżkę dźwiękową (polski lektor) do filmu, który takowej nie posiada (film z empiku ten sam, ale bez polskiego lektora). VobEdit, dobrze tylko, np, czy Nero zaimportuje plik z takim rozszerzeniem. Uważam, że Nero ma całkiem poprawny kodek jeżeli idzie o jakość obrazu. Ponadto filmy nagrane na DVD za pomocą NeroRecode są czytane przez mojego Panasonica z 2003 roku. I to też jest cholernie ważne. Więc proszę nie wyjeżdżać od tego, że mogę sobie Nero podłożyć pod obcas. Liczę, że ktoś mi pomoże, za co z góry wielkie dzięki. Caius |
Cytat:
|
No popatrz... A ja myślałem, że:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33. |