![]() |
Kupilem Litle ON 32 - pech ???
Witam
Jestem tu pierwszy raz wiec wita wszystkich serdecznie. Poniewaz wczoraj kupilem sobie nagrywarke jak w temacie potrzebuje waszej porady i pomoc. Nagrywarka dziala ok - wszystko sie nagrywa ale mam dosc spore problemy z odtwarzaniem - o co dokladnie chodzi : - nieronowmierna praca - potrafi zatrzymywac sie na chwile przy oddtwarzaniu filu po czy znowu rusza i znowu sie zatrzymuje - dlugo wczytuje plyty - szczegolnei Samsunga ( ktore posiadam i na ktorych nagrywam) Poniewaz kupilem ja wczoraj tak wiec mysle ze nie bedzie problemow z wymiana na inny egzemplarz - ale wlasnie czy jest to wina CD czy moze cos u mnie w kompue musze poprawic - poprzedn CD bez RW chodzil jak buza i czytal wszystko w mgnieniu oka tak wiec chyna jest to niestetych pechowy egzemplarz. Prosze powiedzcie czy kiedy sie zetkneliscie z taki problemem - prosze w miare mozliowosci o szybka odpowiedz bo jesli potrwierdzicie moje przypuszczenia ze to niestety walniety egzemplarz to dzis o 10.00 ide ja oddac do sklepu Dzieki wszystkim za pomoc Pozdrawiam Serdecznie Grzesiek |
ja to bym wolal LG32x lub LG40x , ale jesli chodzi o sprzet to napisz cos o podlaczeniu , masz wlaczone DMA?
|
Jesli na szybko, to chyba najpewniej bedzie podmienic u kumpla na innym kompie - jesli tam bedzie OK to wtedy mozna zaczac kombinowac z twoim sprzetem. Oczywiscie jesli masz taka mozliwosc. Albo po prostu wymien w ciemno, bo mi to raczej brzydko pachnie ten przypadek :-)
|
Cytat:
Wiec nie dokonca wiem czy dobrze sprawdzam - CDRW mam na frugim kontrolerze - podstawowy kontroler mam Ultra DMA i Multi Word DMA natomiast drugi mial " DMA jesli mozliwe " i PIO Nie wiem tylko ktory z nich jest do korego kontrolera - jesli wogole sie tak je rozdziela Hazan |
Nagrywara powinna pracowac w trybie UDMA-2
|
Cytat:
|
Wiec nie dokonca wiem czy dobrze sprawdzam - CDRW mam na frugim kontrolerze - podstawowy kontroler mam Ultra DMA i Multi Word DMA
natomiast drugi mial " DMA jesli mozliwe " i PIO Nie wiem tylko ktory z nich jest do korego kontrolera - jesli wogole sie tak je rozdziela Hazan[/quote] Jeśli masz tryb "DMA jeśli to możliwe" to prawdopodobnie w rzeczywistości kontroler pracuje w PIO. Musisz zmienić sterowniki płyty głównej |
Nie wiem o jakie sterowniki chodzi - na stronie producenta ECS sa tylko sterowniki poprawiajace AGP - nie mam nic wiecej
Co moge zrobic i czego potrzebuje ? DZieki |
cześć
ja w zasadzie do herr marey'a - otóż mylisz się, nie tylko DRĄGAL należy do fanów LG - ja również do nich się zaliczam - posiadając 32x - co też zaznaczam w moich postach ... (no może z wyjątkiem LG 24x) - sprzęt nie za drogi a solidny i pali aż miło, bez problemów z żadnymi zabezpieczeniami etc, etc ... pozdro, a na marginesie Drągal to gość OK - radą zawsze służy - więc nie czepiać się go |
Jednal pech
Dzieki za pomoc,
Byle w servisie i od reki dostalem nowy egzemplarz ktory chodzi jak buza GRzes |
Cytat:
|
cześć
w sprawie LG 24x - jak wynikało z testu na CDRInfo (a także informacji moich kumpli) nie radził on (ona?) sobie z SafeDiscem 2.0 <, być może nowy firmware to poprawia - nic o tym jednak nie wiem, poza tym jest jeszcze parę drobiazgów ale raczej estetycznej natury ... pozdro, M-cin |
moj znajomy ma rowniez problemy z Lite-onx32(co druga plyta do kosza,zawieszenia systemu,trzaski w cd audio nagranej na dobrych plytach(x8)).ja wybralem LGx32 i nie zaluje(ZADNYCH problemow)
|
Cytat:
Co ja na to poradze, ze dzis wiekszosc ludzi, ktorzy decyduja sie na lg to "nowicjusze", pewnie gdybym produkowal pieniadze to kupilbym cos za 1000 PLN, a tak kupilem to co kupilem i jestem bardzo zadowolony. Do tego doswiadczenie branzowe oraz te z napedami innych firm sklaniaja mnie do takich postow. Chcialbym zauwazyc, ze najwiecej uzytkownikow cdrinfo posiada LG, a z tego co widze ostatnimi czasy to najwiecej ludzi z problemami to wlasciciele fenomenalnego LiteON'a - cudownego dizecka - Nie ma nic za darmo |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:33. |