Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Kupilem Litle ON 32 - pech ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kupilem-litle-32-pech-7910/)

hazan 24.05.2002 00:11

Kupilem Litle ON 32 - pech ???

Witam
Jestem tu pierwszy raz wiec wita wszystkich serdecznie.
Poniewaz wczoraj kupilem sobie nagrywarke jak w temacie potrzebuje waszej porady i pomoc. Nagrywarka dziala ok - wszystko sie nagrywa ale mam dosc spore problemy z odtwarzaniem - o co dokladnie chodzi :
- nieronowmierna praca - potrafi zatrzymywac sie na chwile przy oddtwarzaniu filu po czy znowu rusza i znowu sie zatrzymuje
- dlugo wczytuje plyty - szczegolnei Samsunga ( ktore posiadam i na ktorych nagrywam)

Poniewaz kupilem ja wczoraj tak wiec mysle ze nie bedzie problemow z wymiana na inny egzemplarz - ale wlasnie czy jest to wina CD czy moze cos u mnie w kompue musze poprawic - poprzedn CD bez RW chodzil jak buza i czytal wszystko w mgnieniu oka tak wiec chyna jest to niestetych pechowy egzemplarz.

Prosze powiedzcie czy kiedy sie zetkneliscie z taki problemem - prosze w miare mozliowosci o szybka odpowiedz bo jesli potrwierdzicie moje przypuszczenia ze to niestety walniety egzemplarz to dzis o 10.00 ide ja oddac do sklepu

Dzieki wszystkim za pomoc
Pozdrawiam Serdecznie
Grzesiek

dragal 24.05.2002 00:16

ja to bym wolal LG32x lub LG40x , ale jesli chodzi o sprzet to napisz cos o podlaczeniu , masz wlaczone DMA?

grzeniu 24.05.2002 00:22

Jesli na szybko, to chyba najpewniej bedzie podmienic u kumpla na innym kompie - jesli tam bedzie OK to wtedy mozna zaczac kombinowac z twoim sprzetem. Oczywiscie jesli masz taka mozliwosc. Albo po prostu wymien w ciemno, bo mi to raczej brzydko pachnie ten przypadek :-)

hazan 24.05.2002 00:47

Cytat:

grzeniu (24-05-2002 00:22):
Jesli na szybko, to chyba najpewniej bedzie podmienic u kumpla na innym kompie - jesli tam bedzie OK to wtedy mozna zaczac kombinowac z twoim sprzetem. Oczywiscie jesli masz taka mozliwosc. Albo po prostu wymien w ciemno, bo mi to raczej brzydko pachnie ten przypadek :-)

Wiec nie dokonca wiem czy dobrze sprawdzam - CDRW mam na frugim kontrolerze - podstawowy kontroler mam Ultra DMA i Multi Word DMA
natomiast drugi mial " DMA jesli mozliwe " i PIO
Nie wiem tylko ktory z nich jest do korego kontrolera - jesli wogole sie tak je rozdziela
Hazan

grzeniu 24.05.2002 01:17

Nagrywara powinna pracowac w trybie UDMA-2

marey 24.05.2002 07:32

Cytat:

dragal (24-05-2002 00:16):
ja to bym wolal LG32x lub LG40x , ale jesli chodzi o sprzet to napisz cos o podlaczeniu , masz wlaczone DMA?
Przeglądając Twoje posty dochodzę do wniosku, że chyba powinieneś mieć ksywę "LoveLG". A tak poważnie to te Twoje LG nie są takie rewelacyjne, zauważ, że tylko Ty tak bardzo je wychwalsz!!!!

Leyo 24.05.2002 09:29

Wiec nie dokonca wiem czy dobrze sprawdzam - CDRW mam na frugim kontrolerze - podstawowy kontroler mam Ultra DMA i Multi Word DMA
natomiast drugi mial " DMA jesli mozliwe " i PIO
Nie wiem tylko ktory z nich jest do korego kontrolera - jesli wogole sie tak je rozdziela
Hazan[/quote]

Jeśli masz tryb "DMA jeśli to możliwe" to prawdopodobnie w rzeczywistości kontroler pracuje w PIO. Musisz zmienić sterowniki płyty głównej

hazan 24.05.2002 10:24

Nie wiem o jakie sterowniki chodzi - na stronie producenta ECS sa tylko sterowniki poprawiajace AGP - nie mam nic wiecej

Co moge zrobic i czego potrzebuje ?

DZieki

Alinoe 24.05.2002 11:52

cześć

ja w zasadzie do herr marey'a - otóż mylisz się, nie tylko DRĄGAL należy do fanów LG - ja również do nich się zaliczam - posiadając 32x - co też zaznaczam w moich postach ... (no może z wyjątkiem LG 24x) - sprzęt nie za drogi a solidny i pali aż miło, bez problemów z żadnymi zabezpieczeniami etc, etc ...

pozdro, a na marginesie Drągal to gość OK - radą zawsze służy - więc nie czepiać się go

hazan 24.05.2002 13:21

Jednal pech

Dzieki za pomoc,
Byle w servisie i od reki dostalem nowy egzemplarz ktory chodzi jak buza

GRzes

TheOne 24.05.2002 13:27

Cytat:

Alinoe (24-05-2002 11:52):
cześć

ja w zasadzie do herr marey'a - otóż mylisz się, nie tylko DRĄGAL należy do fanów LG - ja również do nich się zaliczam - posiadając 32x - co też zaznaczam w moich postach ... (no może z wyjątkiem LG 24x) - sprzęt nie za drogi a solidny i pali aż miło, bez problemów z żadnymi zabezpieczeniami etc, etc ...

pozdro, a na marginesie Drągal to gość OK - radą zawsze służy - więc nie czepiać się go
Co masz kurde do LG8240?Wypala wszystko!!!

Alinoe 27.05.2002 17:27

cześć

w sprawie LG 24x - jak wynikało z testu na CDRInfo (a także informacji moich kumpli) nie radził on (ona?) sobie z SafeDiscem 2.0 <, być może nowy firmware to poprawia - nic o tym jednak nie wiem, poza tym jest jeszcze parę drobiazgów ale raczej estetycznej natury ...

pozdro, M-cin

Maryjan 27.05.2002 19:26

moj znajomy ma rowniez problemy z Lite-onx32(co druga plyta do kosza,zawieszenia systemu,trzaski w cd audio nagranej na dobrych plytach(x8)).ja wybralem LGx32 i nie zaluje(ZADNYCH problemow)

dragal 27.05.2002 19:31

Cytat:

marey (24-05-2002 07:32):
Cytat:

dragal (24-05-2002 00:16):
Przeglądając Twoje posty dochodzę do wniosku, że chyba powinieneś mieć ksywę "LoveLG". A tak poważnie to te Twoje LG nie są takie rewelacyjne, zauważ, że tylko Ty tak bardzo je wychwalsz!!!!
jesli potrafi sie obslugiwac sprzet to chodzi jak burza, to dlaczego go nie chwalic.
Co ja na to poradze, ze dzis wiekszosc ludzi, ktorzy decyduja sie na lg to "nowicjusze", pewnie gdybym produkowal pieniadze to kupilbym cos za 1000 PLN, a tak kupilem to co kupilem i jestem bardzo zadowolony. Do tego doswiadczenie branzowe oraz te z napedami innych firm sklaniaja mnie do takich postow. Chcialbym zauwazyc, ze najwiecej uzytkownikow cdrinfo posiada LG, a z tego co widze ostatnimi czasy to najwiecej ludzi z problemami to wlasciciele fenomenalnego LiteON'a - cudownego dizecka - Nie ma nic za darmo

dragal 27.05.2002 19:33

Cytat:

Alinoe (24-05-2002 11:52):
cześć

dzieki, az milo :) staram sie jak moge

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:33.