![]() |
problem z DVD9 na FMCB
A mianowicie mam taki problem ze wypalilem sobie MGS 2 DVD Decrypter-rem na plycie verbatima wczesniej spaczowalem jeszcze obraz plyty tym programem ESR disc patcher GUI v0.24a. Jak wkladam plyte do konsoli to ledwo co sie kreci a konsola wyje i nawet nie chce sie doczytac menu uELF-a i jak chce ja wylaczyc to musze ja odlaczyc od pradu bo jak naciksam wylacznik to nie reaguje. Laser mi nie padl bo mam jeszcze GoW-a oryginalnego i smiga mi. Ktos moze mi powiedziec co moze byc grane?????????
Mam Slima SCPH-70004 |
Spr***243;buj przed nagraniem spatchowa***263; jeszcze obraz Toxic Dual Layer Patcherem i ustawi***263; w ImgBurn Book Type na DVD-ROM (nie jestem do ko***324;ca pewien czy w tym przypadku jest to wymaganie).
Link do programu: http://www.cdrinfo.pl/download/5349201317 |
Falszywy alarm jednak mi laser powoli pada bo z n-tym razem zaczelo ja czytac tylko problem pojawil sie wtedy ja ESR zaczyna robic swoje i ekran zmienia kolory, bo jak mi sie pokazywal znowu czarny to gry na dvd doslownie o chwili sie ladowaly a tu mam tylko czarny ekran. Odpalalem go bez paczowania Toxic Dual Layer Patcherem jeszcze. Moze to byc spowodowane ze go nie spaczeowalem nim??????
|
Tak naprawd***281; to nie jestem do ko***324;ca pewien co tak naprawd***281; czaruje Toxic Dual Layer Patcher ale wiem jedno ***380;e bez niego nie mog***322;em gra***263; w GoW'a i GT4 :] Jeszcze na mojej starej PS2 z Ripperem 2 :P
Cytat z: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2gt4/ Cytat:
|
Najpierw obraz trzeba spatchowa***263; Toxic DL Patcherem, a dopiero potem DVDV Patcherem (np. ESR Disc Patcher).
Gry najlepiej uruchamia***263; przez ESR uruchomiony za pomoc***261; uLELFa - wi***281;ksza kompatybilno***347;***263;. Zanim jednak odpalisz ESR poczekaj, ***380;e p***322;yta zostanie zweryfikowana w nap***281;dzie (czyt. b***281;dziesz m***243;g***322; przegl***261;da***263; cdfs:/). |
Jednym slowem dupa. Nie dziala z paczem toxic jak i bez niego ciagle mam czarny ekran a do cdfs:/ moglem wejsc. Pewnie mi laser powoli umiera ale znowu oryginalnego GoW mi odczytuje. Jest na to jakas rada jeszcze czy juz trzeba laser wymieniac?
|
A jakie masz kolory w ESR przy odpalaniu? Ca***322;y czas czarny ekran?
btw: kolejno***347;***263; patchowania jest w tym przypadku niezmiernie istotna. |
Nie mam jeszcze te kolory tenczy rozowy seledynowy itp. dopiero potym mam czarny ekran ciagle ale odpalalem jeszcze inna gre ale na dvd5 i smigalo odrazu po tym seansie kolorowych obrazkow. A mam jeszcze 1 pytanko czy gra musi miec ten sam region co konsola jak uzywa sie FMCB-ta??
|
Region gry jest dowolny. Po to mi***281;dzy innymi jest ten program, aby mo***380;na by***322;o uruchamia***263; gry z innego regionu ni***380; konsola. ;]
Hmm... no to chyba masz problem z odczytem DVD9. Je***347;li masz jeszcze na to ch***281;ci i pieni***261;dze zmie***324; bitsetting na -ROM. --- PS: a czy masz ustawiony taki sam layer break na swojej oryginalne grze? Mo***380;e to jest przyczyna? |
W sumie nie wiem nawet co to jest ten "layer break" to ci nie powiem zreszta tez nie wiem co to jest ten "bitsetting" nie jestem za bardzo ogarniety w te klocki. Najwyzej sobie doczytam na forum jesli jest. A tak zapytam odrazu, czy do zmiany tego bitsettingu potrzeba jakiegos programu?
|
Poczytaj, poczytaj. :taktak:
|
http://www.newcyberian.com/images/ImgBurn.gif
Klikasz na t***261; ma***322;***261; ksi***261;***380;k***281; w prawym dolnym rogu programu, wybierasz producenta swojej nagrywarki i dalej powiniene***347; sobie poradzi***263; tzn wybierasz DVD+R DL i ustawiasz ***380;eby nagrywa***322;o jako DVD-ROM. |
Ta gra powinna działać bez problemu (tak wynika z raportów, nawet na youtube jest filmik). Żeby nie kombinować (mój autopatcher był testowany tylko na jednej grze), powinieneś patchować najpierw toxic potem dvdv. To, że gow odczytuje bez problemu to jeszcze o niczym nie świadczy. Wypalana płytka będzie trudniejsza w odczycie... szczególnie dvd9. Upewnij się, że twoja nagrywarka dobrze wypala dvd9. Ustawienie layer break ma spore znaczenie w przypadku gier ps2 (dwa oddzielne systemy plików, można powiedzieć dwie oddzielne płytki na każdej z warstw).
|
@perzak
O Layer Break (sektorze na kt***243;rym ko***324;czy si***281; pierwsza warstwa) jest du***380;o na forum. O Bitsettingu (zmianie book-type) jeszcze wi***281;cej. Poczytaj. |
W sumie mialem juz wczesniej program do bitsettingu ale nie wiedzialem ze on wogule do tego jest bo mam x360 i jak czytalem jak wypalac plytki na niego to polecali BookType dla lajtonow to sciagnolem wiele o nim nie czytajac do czego on wogule jest. A moja nagrywarka napewno dobrze nagrywa DVD9 bo jak wspomnialem mam x360 i sporo juz wypalalem na niego i wszystko do ter pory smigalo. A co do Layer Break to musze sobie jeszcze troche poczytac bo nic z tego za bardzo nie kumam.
Poczytalem troche o tym Layer Break ale i tak nic za bardzo nie kumam. Niby sciagnolem PGCEdit ale teraz to nie wiem co mam zrobic. Mam ustawic recznie gdzie ten LB ma byc na plytce czy co?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:47. |