![]() |
System automatycznie usuwa nagrywarkę DVD z laptopa
Witam! Mam problem! Przy włączeniu systemu i zalogowaniu się na konto użytkownika pojawia mi się dymek w trayu przy ikonie bezpiecznego usuwania sprzętu: "Twój sprzęt może być teraz bezpiecznie usunięty" i usuwa mi nagrywarkę, nie widać napędu w oknie Mój komputer, nie ma też go w przystawce Zarządzanie komputerem - zarządzanie dyskami, ani w menadżerze urządzeń. Po uruchomieniu systemu w trybie awaryjnych wszystko działa. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem??? Albo przynajmniej w jaki sposób zamontować ponownie urządzenie??? System to XP Proffessional, na laptopie Fujitsu Siemens, nagrywarka Matshita uj-481s.
Z góry dzięki za pomoc!!! |
Mądry lapek, bardzo mądry skoro sam SHITA usuwa :taktak:
|
Cytat:
|
Spr***243;buj odinstalowa***263; kontroler, na kt***243;rym podpi***281;ta jest ta nagrywarka - po restarcie system zainstaluje go znowu.
|
Cytat:
Nie działa!!! |
Co "nie dzia***322;a"?
Nie da si***281; usun***261;***263;, czy mo***380;e nie da si***281; ponownie zainstalowa***263;, czy te***380; mo***380;e nadal "wysuwa" urz***261;dzenie? Konkretyzuj problemy, je***347;li oczekujesz konkretnych odpowiedzi. ;p |
Nie dzia***322;a pomys***322; z odinstalowaniem kontrolera. po jego odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu po restarcie, system nadal "wysuwa" urz***261;dzenie.
|
Mi po kliknięciu na ikonę bezpiecznego usuwania sprzętu odłącza neostradę. Ech, czekam z niecierpliwością, aż mi przyślą ruter z gwarancji i będę miał znowu neta na Linuksie ;)
Proponowałbym się udać do Microsoftu, skoro zrobili taki system to niech teraz kombinują. Masz pewnie legalny na lapku, to dzwoń, infolinia jest bezpłatna. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:20. |