![]() |
Wyglad plyty
Witam,
mam pytanie (byc moze infantylne, ale wolalbym sie upewnic) czy wyglad nagranej plyty ma znaczenie? nagrywam plyte dvd video wraz z dodatkowo prezentacja do komputera przez imgburn jak sie spojrzy na nagrana strone to nie jest to jeden jakby blok nagrania tylko sa puste miejsca innego koloru niz reszta (tlumacze wprost ;) czy to normalne? bo działa normalnie... (naklad ma byc tego spory bo 60.000 wiec chce byc pewny) pozdrawiam |
A jaka to płyta. Chodzi o firmę.
|
Miejsca nagrane z roznymi szybkosciami, maja rozny odcien :)
Na dobrych, markowych plytach*, tez czasami tak jest. *-Sony, Verbatim - reszta to szajs! |
dzięki
nagrywam na sony - dvd-r z prędkością 8x, czy lepiej nagrywać 4x czy też nie ma to żadnego znaczenia i nie ma się czym przejmować?
|
Czasami tak jest, ze nagrywarka (komp) nie wyrabia sie z transferami do napedu.
Wtedy zwalnia do np. 2,4x. I to jest niezalezne od plyty nagrywarki itepe. Poczytaj o DMA, ASPI, kolejnosci podlaczenia, defragmentacja dysku itepe itede. Moze po prostu komp nie podaje odpowiedniego transferu i nagrywarka zwalnia i stad te kregi. |
dzięki
dzi***281;ki raz jeszcze, ale bardziej chodzi***322;o mi o to czy te kr***281;gi przeszkadzaj***261; w odtwarzaniu i czy maj***261; inne znaczenie ni***380; wizualne...
|
Cytat:
|| |
Cytat:
|
Cytat:
Od razu przecie czuć niekompetencji smak... :czytaj: :czar: |
Puste miejsca innego koloru? Czy kręgi o innych odcieniach? Jak masz LG, to całkiem normalne. Zresztą napisz co masz. Fajnie byłoby też jakieś wykresy zobaczyć. Być może nagrywanie na minusach tak wygląda, nie wiem. Wiem natomiast jedno, -R dla DVD-Video to słaby pomysł. Powinieneś nagrać na + ze zmienionym booktype na DVD-ROM. Ale jeśli to ma iść przez tłocznię to chyba wszystko jedno. Zresztą ich zapytaj.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:55. |