Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nero i nagrywanie muzyki (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-nagrywanie-muzyki-7971/)

all 27.05.2002 23:02

nero i nagrywanie muzyki

gdy próbuję skopiować płytę audio wyskakuje komunikat że napęd nie obsługuje ekstrakcji ścieżek audio

bgn 28.05.2002 12:04

no wiesz - strasznie obszernie opisales swoj problem.
Komentujac to rownie obszernie mozna by napias "coz widocznie los tak chcial". No to napisz bardziej zwiezle:
jaki naped, jaki system, jak masz to polaczone , itd,
to moze ktos bedzie mial pomysl na rozwiazanie twojego problemu

all 28.05.2002 18:10

a więc tak
win 2000 profesjonal to oczywiście system
nero 5.5.8.2 ściągnięty z cdrinfo
nagrywarka filips cdd 2000
jak coś więcej trzeba to piszcie

all 30.05.2002 11:21

nie ma mądrego na ten temat
pozdrawiam all

cz 30.05.2002 11:50

jesli nie obsluguje to raczej nie bedzie obslugiwac ;)

professional pisze sie profeszional

bgn 31.05.2002 08:40

a probowales innego softu, np.jakies rippera do zrzucania trackow na wav. Jesli ci ripper bedzie zrzucal, to oznaczaloby, ze wszystko jest OK a masz walniete z jakis powodow Nero ( np z powodu braku obslugo twojego napedu), braku wlasciwego seriala ,itp. W koncu przegrywania audio w programach typu Nero , Wion w detalach polega rowniez na zamianie traku audio na wava a potem z powrotem na trak audio. Oczywisciwe dotyczy to wszystko plyt niezabezpieczonych. Reasumujac:
1.jesli plyta jest odtwarzana, to proponuje sprawdzenie zrzucania trakow do wava ripperem ( Windac, EAC, Cdex).
Jesli to wychodzi, to musi byc cos z Nero

-Sid-The-Rat=> 31.05.2002 09:15

blad - to ze plyta sie odtwarza w cdromie.angrywarce NIE znaczy ze umie ona zrzucic je do wav'ow na dysk

powiedz jaka to jest nagrywarka (numerek 2000 nic mi nie mowi - wiecej powiedziala by predkosc nagrywania) - bo jezeli jest to jakies 2x, 4x czy nawet 8x to po prostu nic z tym nie zrobisz - nagrywarka jest stara i nie wszystko umie

raczej nie jest to kwestia Nero - sciganij jakis program do rippowania i sprawdz zkladke preferencje sprzetu - jezeli tam tez napisze ze nie umie - to zonk - nic z tym nie zrobisz

bgn 31.05.2002 10:04

nie wiem o jakim bledzie piszesz. taki komunikat mozna uzyskac , zreszta wiesz to napewno w dwoch przypadkach:
braku obslugi napedu przez program przy czytaniu *.cda i
przy zabezpeczonej plycie niektorymi zabezpieczeniami.
Kolega wyzej , jak zwykle obszernie, nie napisal czym czyta plyte, czy w nagrywarce, czy ma drugi cdrom. Piszac o tym, ze szwankuje Nero mialem na mysli brak obslugi nagrywarki przez nero i niemozliwosc zrippowania traka cda do wava.
Zreszta poki on nie napisze dokladnie co i jak robi i jak plyta
( bo moze trafila mu sie gieldowo zabezpieczona ), czy slyszy jak mu gra - to nic bardziej sensownego nie mozna mu powiedziec

-Sid-The-Rat=> 31.05.2002 10:26

z drugim zastrzezeniem sie zgadzam
z pierwszym nie - KAZDY czytnik CDROM odczyta audio - nawet 1x jaki mam w dostepnym dla mnie SUNie - nie kazdy umie je zgrac (przechwycic strumien) na dysk - dzieje sie tak dlatego, ze czytnik (kiedy zobaczy ze plyta jest audio) umie ja odtworzyc i przeslac kabelkiem (tym 2 zylowym) na karte dzwiekowa - nie kazdy posiada jednak mozliwosc przechwycenia strumienia odczytanych danych i wyslania ich w odpowiednim formacie dalej do obrobki przez reszte komputera

zgadzam sie rowniez z tym ze autor starsznie lakonicznie wypowiada sie o swoim problemie

bgn 31.05.2002 11:30

masz racje - zrobilem zbyt duzy skrot miedzy czytaniem a kopiowaniem i mozna by bylo sadzic, ze jest to to samo

mnbm 12.06.2002 00:33

A gdzie ten co się pytał?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:49.