![]() |
Film odtwarza tylko do połowy
Witam serdecznie
Kiedyś z powodu braku wolnego czasu zrobiłem kopię pewnego filmu. Nagrałem na płytkę, sprawdziłem że odpala i odłożyłem na lepsze czasy. Teraz jakoś z nudów postanowiłem obejrzeć filmik ale dochodzi do połowy i koniec oglądania. Sprawdziłem że na płycie wszystkie (dokładnie 5)voby są i odpalane ***8222;ręcznie***8221; normalnie odtwarzają części filmu. Jak to posklejać co by w normalnym odtwarzaczu obejrzeć? Próbowałem ifoeditem wygenerować nowe ify ale chyba coś źle robię bo jest gorzej niż było, startuje tylko i od razu jest koniec filma :sciana: Jakieś złote myśli, przemyślenia, porady? Ja raczej kiepski jestem w te klocki i proszę o tłumaczenie jak dziecku :) |
Raczej nie jest to sprawa plik***243;w ifo...
Spr***243;buj roz***322;o***380;y***263; ten film na strumienie np. w Vobedit z zaznaczeniem opcji po VobID i daj zna***263; co wysz***322;o. |
z każdego voba wyszły małe vobki :)
a tak serio to z voba 01 zrobiło się: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ciekawe. A ta p***322;ytka nie mia***322;a przypadkiem kilku uj***281;***263; kamery?
Wystaw jednak mo***380;e gdzie***347; pliki ifo + zerowego voba (je***347;li nie jest za du***380;y) |
Czy miał kilka ujęć kamery? Nie wiem, przegrałem tylko film bez menu a film ten to 10000BC.
Wstawiłem pliki ifo ale co to jest vob zerowy???? Tak sobie myślę że może prościej by było powyciągać z każdego voba video i audio a potem z powrotem scalić voba (pozbywając się przy okazji niepotrzebnych śmieci) i wygenerować nowe ifo? Dobrze kombinuję? Tylko czym to najprościej zrobić? Jest jeszcze jedno proste wyjście :) pójdę do wypożyczalni i pożyczę oryginał :) ...ale to byłby krok desperata a ja jeszcze trochę się pobawię i tak łatwo się nie poddam |
Eee, nic nie ma w tych ifo, go***322;y film po wyci***281;ciu.
Mo***380;esz wyci***261;gn***261;***263; video i audio Vobeditem (jak wy***380;ej), tylko nie zaznacza***263; tego VobID. A p***243;***378;niej authoring w ifoEdit. Ale zanim zaczniesz - zerknij w PGCEdit (odpal film w edytorze) jak wygl***261;daj***261; flagi tego filmu, mo***380;e wystarczy tam zmieni***263; flag***281; w miejscu stopu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |