![]() |
Problem z Nagrywarka! HELP !!!
Kupiłem ją ok 2 lata temu. Na początku było wszystko ok, jednak po jakimś czasie (roku, półtora, nie pamiętam) zaczęła odmawiać posłuszeństwa. Gdy wciskałem przycisk w napędzie tacka się wysuwała, i od razu chowała, potem niszczyła zamiast wypalać a dzisiaj już nawet nie odczytuje ŻADNYCH płyt. Update firmware nie pomogło, a ściągałem je z tej strony. Proszę o jakieś konkretne rady, może to jednak nie koniec jej żywotności.. :spoko:
Producent - Toshiba-Samsung Interfes ATAPI Urządzenie : TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C |
:'(...
|
To koniec ......
|
Typowy kiedyś problem Samsunga - widzę powraca. Plastik zębatek ścierał się w tempie ekspresowym - szczególnie jak ktoś miał miły zwyczaj popychania tacki w celu jej zamknięcia. A to w końcu powodowało objawy jak wyżej. Niby nie problem wymienić te zębatki, ale spróbuj je dostać nowe w cenie mniejszej od nowej nagrywarki.... ;)
|
Możliwe, że to właśnie zębatki stanowią problem, jednakże ze sprzętem obchodzę się delikatnie i nigdy nie zamykałem napędu popychając tackę.. No ale nie ma co się dalej rozwodzić z tematem. Napęd niestety już działał nie będzie. :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |