![]() |
radiator nie działa prawidłowo
witam zakupiłem na allegro zestaw płyty z prockiem i radiatorem PROCESOR: AMD ATHLON XP 2800+/ OEM , PLYTA GLOWNA: GIGABYTE GA-7VT88-L KT880 SATA/DŻ/SIEC. po podłączeniu radiator a własciwe jego wiatraczek sie wiesza, 3 s działa i 3 s nie . co moze byc tego przyczyna, za słaby zasilacz ?
pozdrowienia |
Cytat:
|
Cooler, nie radiator.
A nie jest to, calkowitym przypadkiem, tak, ze cooler dziala jak musi, jak nie musi - nie dziala. Normalne zjawisko dla sterowanych coolerow, przez czujnik procesora. Sprawdz temperatury procka i obroty wiatraka, brak obrotow powinien przeciez spowodowac alarm BIOSu. Ale nie wiem, Kaszpirowski to ja nie jestem :) |
|
ale to jest Atlhon XP wiec napewno nie Cool'n'Quiet tutaj nie dziala... ja mysle ze trzeba kupic Scythe NINJA Copper i wtedy sam radiator wystarczy :)
|
Tak tylko ze sam radiator bedzie kosztowal wiecj niz sam procek nie mowiac juz ze nie bedzie pasowal
Francis Drake podepnij wentylator do zasilania na plycie ale innego niz "FAN" lub wez dwa kabelki i podepnij je pod molexa tzn 12v zolty kabel i obok zoltego -12v jak bedzie zaiwania***322; to wina raczej biosu, moze masz ustawiony tryb cichy lub cos w tym stylu |
tytu***322; tematu powinien dosta***263; nominacj***281; do ...
koniec OT na asusie te***380; kiedy***347; mia***322;em problem z jednym modelem spire (co***347; z IV by***322;o) pomog***322;a tylko wymiana wentylatora na inny, nie wiem czym to by***322;o spowodowane, nie doszukiwa***322;em si***281; przyczyny, wymieni***322;em na inny model i ***347;miga do dzi***347; sprawd***378; na innym wentylatorze mo***380;e ten ju***380; "umiera" |
witam, tak okazało się że wiatraczek dokończył żywota, ale mam inny problem, komputer nie chce się uruchomić , procesor ok. , grafika tez, cooler także (sprawdzone na innej płycie). na płycie świeci się malutka pomarańczowa lampeczka zamiast zielonej . Monitor pokazuje cały czas no signal ;-/. Czy na gigabyte trzeba jakoś zainicjować 1 uruchomienie ?
bardzo proszę o pomoc bo kombinowałem ponad godzinę i nic . pozdrowienia |
Nie trzeba.
Od***322;***261;cz kabel sieciowy, zresetuj bios, dopchnij grafik***281; i pami***281;ci, mo***380;na te***380; odpi***261;***263; zasilanie ze wszystkich nap***281;d***243;w i spr***243;buj ponownie w***322;***261;czy***263;. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:41. |