Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   Dysk Twardy nie działa (https://forum.cdrinfo.pl/f101/dysk-twardy-nie-dziala-79881/)

mfiolek 23.09.2008 21:45

Dysk Twardy nie działa

Witam
mam nastepujacy problem, mam dysk 80 GB gdzie jest system XP i drugi 40 GB. po ktorym restarcie straciłem dostep do dysku 40 GB. nie widac go rownież w BIOSie. Nie wiem co robic a mam na nim dosc istotne dane. Bardzo bede rad za pomoc. pozdrawiam

yahol 23.09.2008 23:00

Zdechl byl on???
Pogodzic sie z tym przykrym, katastrofalnym i nieodwracalnym faktem???
Tez rad jestem, ze zawitales w te progi.
Zawszec too jeden wiecej niz te skromne 75 tys.

Ps: jak go nie widac w BIOS, to mozesz ewentualnie poprzez kieszen zewnetrzna USB. Jak tam tez nie - to j.w.

Aha i nie dziekuj - to zapesza.

No dobra, zastanowilem sie, zal mi ciebie - wiec powiem:
kup druga identyczna elektronike do dysku, jak mowie identyczna to pisze dokladnie taka sama do ostaniej cyferki modelu i firmware. Serio.

Reetou 23.09.2008 23:35

A mo***380;e nie zgin***261;***322;, tylko zagin***261;***322;?

Ja bym go podpi***261;***322; na innej ta***347;mie do innego kontrolera. Nawet do innego kompa.

Mo***380;e gdzie***347; si***281; odnajd***261; zaginione bajty...

mfiolek 24.09.2008 16:23

Panowie k......... panowie potrzebuje konkrety a nie ironiczne teksty, ratujcie moj dobytek wieloletniej pracy bo bede musiał ciagnac druta. Moze jest tutaj w srod Was jakis geniusz co potrafi pomoc w potrzebie, nieche sie ujawni i napisze extra cos, a nagroda go nie ominie....
to wszystko Panowie i Panie, czekam na wiesci....AMEN !

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 966288)
A może nie zginął, tylko zaginął?

Ja bym go podpiął na innej taśmie do innego kontrolera. Nawet do innego kompa.

Może gdzieś się odnajdą zaginione bajty...

Reetou 24.09.2008 16:39

Te, jakie ironiczne?

Konkrety masz w obydwu postach. Pr***243;bowa***322;e***347; co***347; zrobi***263;?

jesi 24.09.2008 16:47

Cytat:

Napisany przez mfiolek (Post 966537)
Panowie k......... panowie potrzebuje konkrety a nie ironiczne teksty, ratujcie moj dobytek wieloletniej pracy bo bede musiał ciagnac druta. Moze jest tutaj w srod Was jakis geniusz co potrafi pomoc w potrzebie, nieche sie ujawni i napisze extra cos, a nagroda go nie ominie....
to wszystko Panowie i Panie, czekam na wiesci....AMEN !

Kolego, kolego, może było to napisane z odrobiną ironii, ale koledzy wcześniej zasugerowali pewne pomysły od których możesz zacząć. Masz na dole w cytowanych przeze mnie postach:

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 966269)
... Ps: jak go nie widac w BIOS, to mozesz ewentualnie poprzez kieszen zewnetrzna USB ...

... kup druga identyczna elektronike do dysku, jak mowie identyczna to pisze dokladnie taka sama do ostaniej cyferki modelu i firmware. Serio.

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 966288)
... Ja bym go podpiął na innej taśmie do innego kontrolera. Nawet do innego kompa ...

Podepnij pod kieszeń zewnętrzną, może system go zobaczy lub spróbuj na innym kompie albo do innego kontrolera na płycie głównej podłączyć.

Jeżeli nadal nic to tak jak yahol napisał wymiana elektronik w dysku.

joujoujou 25.09.2008 04:14

A jak ju***380; wszystko zawiedzie, to ontrack albo vsdata.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:38.