![]() |
po części znalazłem rozwiązanie.:)
winny był nero. pomogło: 1. ściągnięcie Nero Clean Tool http://www.nero.com/eng/support-nero...utilities.html 2. Wyczyszczenie tym programem (nie odinstalowanie) 3. restart 4. odinstalowanie nero Nagrywarka niby działa, wczoraj udało mi się wypalić 2 płytki DVD, a dzisiaj 2 zepsuć. Może przydałoby się Ide Changing Tool od NEC'a. Ma ktoś jakiś pomysł. Pozdrawiam |
[Problem] Optiarc AD-7563A
Hej.
Mam problem z nagrywarką Optiarc AD-7563A, jest ona standardowo montowana w laptopie Gateway p-6831fx. Po nieudanym nagraniu płyty DVD, napęd nie jest wykrywany ani w biosie, ani w windzie. Od czasu do czasu się pojawi, ale gdy chcę coś nagrać zatrzymuje się mniej więcej na 20% (staje zupełnie a następnie zaczyna kręcić płytą jak szalony i stop). Po tym znowu jest niewykrywalny. Przy odczycie zawiesza się szybciej (powiedzmy że po 3 min filmu DVD). Próbowałem znaleźć już firmware do tego modelu, ale bezskutecznie. Płyty próbowałem nagrywać pod Nero Express 8.3.2.1 i także pod wtyczką do Total Commandera (ten sam błąd). Jeśli zna ktoś rozwiązanie tego problemu to proszę o kontakt. Dodam że gwarancja nie wchodzi w grę. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25. |