![]() |
Nintendo Gamecube
Czesc Wszystkim
Szukam osoby ktora zna sie na tej wlasnie konsoli. Rozwazam zakup tej konsolki, tylko zanim sie na niego zdecyduje chcialbym aby ktos doradzil mi na ktora powinienem sie zdecydowac zeby pozniej nie miec problemow z odtwarzaniem gier. Na allero znamazlem kilka Gackow z roznymi przerobkami: NINTENDO GC + CHIP RIPPER 3, Nintendo GameCube + XENO, GameCube + Qoob. Niemam zielonego pojecia ktora z wersji jest najlepsza. Pozatym to jak na dzien dzisiejszy wyglada nagrywanie gier na GC? Moglby mi ktos opisac w jaki sposob mozna stworzyc kopie gry? Z gory wielkie dzieki za pomoc. Pozdro |
IMO lepiej zainwestwowa***263; w Wii z jakim***347; chipsem. Jest przecie***380; wstecznie kompatybilny i nie trzeba si***281; mordowa***263; z trimmingiem i DRE.
Jedyne sensowne modchipy do GCNa to 'Qoob' i 'GC Viper'. Reszta to szmelc. Skoro te konsole s***261; ju***380; zmodowane to podejrzewam, ***380;e laser jest ju***380; "podkr***281;cony" - koniecznie zapytaj potem sprzedawcy na jakich no***347;nikach wypala p***322;yty, to bardzo wa***380;ne. --- >> http://forum.cdrinfo.pl/f30/linki-do...glownej-57360/ --- Gry mo***380;na te***380; uruchamia***263; z SD, ale jaka jest kompatybilno***347;***263; to nie wiem. Poszukaj w sieci 'SD emulator' ('DVD-Emulator' chyba w ko***324;cu nie wyszed***322; do public). |
Cytat:
http://www.allegro.pl/item446875756_...i_20_gier.html Zadalem pytanie sprzedajacemu w jaki sposob zostala przerobiona oraz na jakich nosnikach wypalal plyty. Zobacze co odpisze. Tak czy inaczej dzieki za pomoc. |
Zwroty DRE-Disc Read Error wiadomo kapryśny napęd ,źle nagrane płyty lub kiepskiej jakości,
trimming-ustawienie lasera aby czytał kopie jako tako:] Co do GC z aukcji ważny jest chip jaki został użyty i nie było niespodzianek z grami ,nie pamiętam jak GC PAL radzi sobie z grami NTSC, chip powinien zdejmować blokadę regionalną ale z tego co pamiętam nie każdy sobie z tym radził. |
W takim razie poczekam na odpowiedz allegrowicza z aukcji do ktorej link podalem, a nastepnie sie was poradze :) A wracajac do samego wypalania plyt to jest to jakis wiekszy problem czy jezeli sie posiada sprawna konsole to wszystko bedzie dzialalo bez zarzutu?
|
Z nagrywaniem nie ma wi***281;kszych problem***243;w ,wy***380;ej kolega Berion ju***380; poda***322; link do tutka o robieniu kopi i ich nagrywaniu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Tak mo***380;na nagrywa***263; ka***380;d***261; nagrywark***261; oby sprawn***261;:]
Co do chipa nie mam poj***281;cia jaki jest i jak si***281; sprawuje,musi si***281; wypowiedzie***263; kto***347; kto u***380;ywa***322; rippera3 GC |
Mam pytanie do Beriona odnosnie nosnikow na jakis powinienem robic kopie zapasowe gier na Gacka. W poradniku wyczytalem ze najlepiej uzywac Verbatinow. Czy o takie plyty chodzi?
http://www.allegro.pl/item450125584_..._do_kamer.html Jezeli nie o te to moze moglbys ewentualnie podac mi linka z allegro z przykladem plyt ktorych powinienem uzywac? Z gory dzieki za pomoc |
Tych nie znam, ale powinny by***263; dobre.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:16. |