![]() |
DVD z HDMI, a telewizor LCD
Witam!
Pytanie jest proste. Czy op***322;aca si***281; kupi***263; pod telewizor LCD HD Ready (o nienagannych paramertach;) ) odtwarzacz DVD z wyj***347;ciem HDMI i pod***322;***261;czy***263; go przez to wyj***347;cie do LCD posiadaj***261;cego r***243;wnie***380; wej***347;cie na HDMI. Czy b***281;dzie r***243;***380;nica w jako***347;ci mi***281;dzy zwyk***322;ym EURO/SCART? Mam na oku takie DVD... http://allegro.pl/item443088480_mant...i_2_metry.html albo http://allegro.pl/item446741199_nowy...d870_hdmi.html Manta ma wi***281;cej bajer***243;w jak np. USB i czytnik kart. Nie jest to tak***380;e firma "no name". thx, pozdr |
Cytat:
|
jakosc obrazu nie bedzie powalajaca, upscalery w tych urzadzeniach to tak naprawde tylko zwiekszaja ilosc pikseli
jesli przeskalowuja do 720p/1080i/p po componencie to najlepiej jego uzyc, tv jeszcze cos dorzuci do obrazu od siebie |
powiem tak... wiem jak często różnice między analogowymi złączami, a cyfrowymi są niewielkie. W grę wchodzą różne zależności.
Dlatego wolałem zapytać. Czyli generalnie czytając to co piszecie wnioskuje, że kupić można i na pewno nie zaszkodzi a tylko pomoże?:) Przy okazji zapytam czy kabel łączenia TV LCD z komputerem przez wyjście DVI.. najlepiej kupić: PC|_____|TV DVI - HDMI DVI/RGB - RGB dla PC P.S. Mamy kablówkę cyfrową z dekoderem. Ostatnio sprawdzałem jak się będzie miało podłączenie po kablu HDMI dekodera. Sprawdziłem i wróciłem do scart :) Dlatego wiem, że nie zawsze HDMI jest lepsze. |
@CIAPEK
Zaczynasz coś mącić. Najpierw piszesz o HDMI, teraz o DVI. Zdecyduj się. Złącze DVI jest też cyfrowe, tylko starszej generacji. Jeśli w jednym sprzęcie jest DVI a w drugim HDMI, to połączenie jest możliwe ale trzeba zastosować przejściówkę, bo złącza te nie są ze sobą kompatybilne. |
nic nie m***261;ce.
W temacie pyta***322;em o po***322;***261;czenie odtwarzacza DVD z telewizorem. Przed chwil***261; zapyta***322;em jak najlepiej pod***322;***261;czy***263; komputer z wyj***347;ciem na DVI z telewizorem LCD dysponuj***261;cym wej***347;cie HDMI i PC RGB ANALOG. Chyba teraz jest jasno? :) Cytat:
np. http://allegro.pl/item443934238_kabe...najtaniej.html |
Cytat:
|
@CIAPEK
pc >> tv albo d-sub albo dvi>>hdmi, sprawdz, ktore lepiej ci pasuje bo po hdmi tv malo co juz obrabia obraz, podlacz ten tuner componentem (nie mylic z compositem) ja pc do plazmy podlaczalem wlasnie analogiem, obraz byl lepszy, po hdmi byla lipa przez jakis blad w sterownikach, podobno to naprawili @romanesco dvi i hdmi to ten sam standard przesylu obrazu...hdmi mial jeszcze dzwiek, teraz juz oba to robia, roznica jest we wtyczce |
Cytat:
Cytat:
|
myslalem, ze chodzi o cos innego
sorki a swoja droga, (pisalem juz na gg ciapkowi) najlepiej teraz kupic hd dvd, ep30 lub ep35, dobry skaler, dvd wyglada 20 razy lepiej niz z tanich playerow, a to wszystko za ta sama cene no i filmy na hd dvd sa za grosze, ale ten player moze sluzyc wylacznie za player dvd |
pod***322;***261;czenie PC-sprawdzone.
Analog zdecydowanie lepszy. Kupi***322;em przej***347;ci***243;wke z HDMI na DVI i lipa. Niepotrzebnie. Oby kabel HDMI si***281; kiedy***347; przyda***322;... Nie za bardzo rozumiem czemu tak jest ale c***243;***380;, ***380;ycie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46. |