![]() |
odzyskanie zdjęć z karty flash po niepelnym formacie
witam
moj problem wyglada tak, iz niechcacy bawiąc sie menu aparatu wcisnąłem formatuj. proces się zaczął, a ja nie widząc nigdzie przycisku anuluj, nie zastanawiając sie dlugo wyciagnąłem baterie aparatu. Proces formatu miał dopiero ok 5-10% od tamtej pory nie mogę uruchomic owej karty, poniewaz na PC jak i w aparacie wyskakuje mi komunikat iz dysk nie jest sformatowany i pytanko czy chce go sformatowac teraz? w jaki sposob mogę odczytac tą karte by odzyskac zdjęcia? pilnie proszę o pomoc, i z gory olbrzymie dziekuje. aha, karta to XD picture card, jesli ma to cos do rzeczy, jedyny czytnik jaki mam to po prostu aparat, ktory wykruywany jest jako dysk wymienny |
Kart***281; w czytnik, zainstalowa***263; np. darmowy PC Inspector File Recovery i pr***243;bowa***263;.
|
kombinowalem jak mowisz, siedzialem chyba z 4ipol godziny.
otóż programy widziały tą karte jednak nie potrafiły odczytać co na niej jest - dla nich była pusta. Jako ze mam inną 16mb karte zacząłem eksperypentowac na niej. zrobilem na nia pare fotek po czym sformatowalem na partycje FAT ( na ina sie zreszta nie dalo). Program okazało sie ze potrafił odzyskac wszystkie fotki zrobione przed formatem. myśle super. postąpiłem tak samo z ową 1gb na ktorej wszystko mialem. sformatowałem i odpaliłem recovery. zamiast ok 15 filmow i 200 zdjec znalazl mi tylko 30 plikow, których nie dalo sie prawie zadnych odczytac, a niektore które sie dało były tylko miniaturkami filmików. zgłupiałem całkowicie po czym rozładowały mi sie akumulatorki w aparacie (używałem go jako czytnik) i juz zmęczony odpuscilem co robic? za godziwą pomoc jestem w stanie nawet zapłacic, poważnie mówie. |
SanDisk do***322;***261;cza do swoich kart programik RescuePRO mo***380;esz spr***243;bowa***263;, to ca***322;kiem zdolna bestia
|
tylko jak kolega sformatowal, potem znowu sformatowal to szanse spadaja na odzyskanie
|
Lepiej by by***322;o za pierwszym razem nie wyjmowa***263; tych baterii, by***322;o by ***322;atwiej...
U***380;ywanie aparatu jako czytnika to te***380; nie najlepszy pomys***322;... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12. |