![]() |
Problem z Vistą i Pamięcią RAM
Witam
Mój problem polega na tym że mam średnio około 50-60% wolnej pamięci ram, ale włącze film na DVD i pod koniec oglądania zaczyna mi zrywać a pamięci mam 5% wolnego. To samo jak uruchomię np. Winrar-a i wypakowuję duży plik to samo zostaje mi 5% i nic nie mogę zrobić, potem przez jakiś okres się utrzymuję te 5% po czym zaczyna spadać do normalnej wartości. Nic nie mogę zrobić na komputerze jak wypakowuję pliki. Do tego muszę trochę poczekać aż znowu spadnie do normalnego poziomu. Zazwyczaj kończy się to tym że uruchamiam komputer ponownie bo jest szybciej.Ktoś wie czemu tak się dzieję? Mój Konfig: core2duo 2mhz Ram 2gb GF9600GT WD 320gb Sata |
sorki za OT
ale Ty to masz ze wszystkim problem na tym kompie gry si***281; tn***261;, filmy tn***261;, zobacz czy nie masz ***380;adnych wirus***243;w, "spaj***322;wr***243;w" itp. |
Ta sprawa z ogladaniem DVD i cieciem filmu pod koniec moze oznaczac akurat problem sprzetowy z DVD-RW, albo jelsi film odtwarzasz z dysku to moze byc cos z konfliktem na kanale SATA/IDE (zalezy jaki dysk), problem moze dotyczyc takze samego dysku i jego sprawnosci.. w wiekszosci wypadkow "spowolnienie" na viscie mozna bylo zniwelowac wylaczajac indeksowanie, jednak u Ciebie moze byc to bardzo indywiduwalna sprawa...
|
dysk jest SATA nie taki stary zn***243;w bo roczny, a jak wy***322;***261;czy***263; to indeksowanie? i co to powoduje?
|
|
Cytat:
Sorki za OT :) Pzdr Dzięki Melag poczytam może pomoże:) pzdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:00. |