![]() |
nie wiem dawno nie uzywalem ghost, kiedys uzylem tego z hirens i po zmianie rozmiaru partycji nie chcial jej przywrocic, wywalajac ze rozmiar partycji inny niz ten co ma zgrany. acronis za to poszedl bez problemow. oczywiscie mowie o wersjach dos'owych.
nie lubie tools'ow pod winda. nie uwazam tego za bezpieczne by operowac na dzialajacym systemie. dlatego tez acronis jest pod dos,winde i bootcd z linuxem. gdy sie np. wywali dysk wtedy najlepiej robic to z dos a nie spod windy. |
Ja to zawsze robie ghostem. Oczywi***347;cie mo***380;na nim regulowa***263; rozmiary partycji podczas kopiowania. Ale Acronis te***380; dobry. W***322;a***347;ciwie to te 2 narz***281;dzia do wszystkiego starczaj***261; :D
|
Cytat:
|
Dzi***281;ki. W***322;a***347;nie tak wczoraj zrobi***322;em :) Powr***243;t o 23 mia***322;em ju***380; z nowego dysku :)
|
lepszy jest acronis true image, dosowa wersja tez jest na hirens bootcd.
kopiuje partycje razem z bootsektorem i jest w stanie wrzucic image 4gb partycji na 8gb partycje. ghost tego nie potrafi. do tego przy kopiowaniu raw bierze wszystko na zywca. acronis bierze to co zajete, wiec np vista 6.5gb a zajete 4.5gb w max kompresji image to 1.5gb. potrafi z dos czytac,zapisywac na partycje ntfs, niby tez cdrw i usb(nie sprawdzalem) |
Na Hirensie Ghost te***380; jest :rotfl:
|
tylko ze tamten boot disk nie jest legalny:) rownie dobrze od razu mogles sciagac ghosta:(
|
Cytat:
A lateksowe ciuszki też masz? |
Wol***281; z kajdankami. :D
|
Wstydz***281; si***281; ???
Lubisz z pejczykiem? |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
|
12 w wersji trial nie ma opcji kopiowania dysku :(
|
poszukaj wersje uruchamiana z cd-dvd, ja akurat dostalem z plyta glowna wiec nie wiem czy trial ma ograniczenia.Demo nie pozwala utworzyc dysku startowego, wiec nie wiem jak to bedzie z przywroceniem obrazu, poza tym nic wiecej google nie chce powiedziec.Zamiast najnowszej 12 wystarczy Ci 9.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:38. |