Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Objawy nagrywania w NERO bez modyfikacji XP (https://forum.cdrinfo.pl/f2/objawy-nagrywania-nero-bez-modyfikacji-xp-8017/)

CoNaN Freez 30.05.2002 16:46

Objawy nagrywania w NERO bez modyfikacji XP

Zou!

Jakie są objawy przy próbie nagrania płytki w NERO bez zastosowania podanej na cdrinfo.pl informacji o zmianach w systemie XP?

Mam problem i nie wiem jak go ominąć. NERO mi nie nagrywa!!!

W podanym opisie jest wzmianka "Z systemu koniecznie należy odinstalować oprogramowanie Ahead InCD. " Czy to jest standardowo zainstalowane? Gdzie mam tego szukać i jak usunąć?
Z goory THX za pomoc :)

dragal 30.05.2002 22:26

nie, nie to nie jest stadardowo zainstalowane. Napisz lepiej co to za problem. Co sie dzieje w Nero, a co nie.

troy 30.05.2002 22:36

O ile dobrze pamietam to po zainstalowaniu NERO 5.0
na XP bez uaktualnionegio ASPI niemożliwe było utworzenie jakiejkolwiek kompilacji - czy to z plików audio czy też z danych. Działało jedynie nagrywanie obrazów
całych płyt.Chociaż głowy nie dam.

CoNaN Freez 30.05.2002 23:05

Dzieje się to co opisałem troszkę wcześniej tj. zaczyna nagrywać i następuje "transmisions failed" :(
Może podam jeszcze sposób podłączenia, bo usłyszałem, że to może być istotne:
HD - Primary Master
CDRW - Secondary Master
DVD - Secondary Slave
Oczywiście TEAC i Pioneer (DVD) są na jednej taśmie - podobno się to gryzie.
Jak w tym przypadku najlepiej podłączyć aby było to optymalne?

dragal 30.05.2002 23:10

no ja tez to slyszalem, choc nie zawsze sie tak dzieje. Wrzuc dvd na primary slave, choc to troche dysk zwolni. Zawsze mozna kupic dodatkowy kontroler i wtedy wszystko bedzie osobno :)

RoBy 05.06.2002 00:31

miałem podobny problem przy konfiguracji:
1.Plyta główna Abit BL7 (i845)
2.HDD IBM DTLA-307030 Primary Master (podpięty na taśmie 80 żyłowej)
3.DVD Toshiba SDM 1302 Firmware 1006 Secondary Master (taśma 80 żył)
4.CDRW Teac CDW 516EB Firmware 1.0C Secondary Slave (taśma 80 żył)
Wszelkie próby nagrywania w różnych programach kończyły się komunikatami błędu
w momencie gdy napęd kończył nagrywanie LeadIn i przechodził w fazę nagrywania danych
Jedynym rozwiązaniem było pozostawienie CDRW jako jedynego na kanale Secondary kontrolera
(DVD Primary Slave ). Obecnie wszystko działa poprawnie w konfiguracji wymienionej na samym
początku po zmianie firmware'u CDRW na 1.0H (gdzieś powinien być na CDRinfo.pl ) ... acha taśma
na kanale Secondary jest obecnie 40 żyłowa (a może to to pomogło - taśmy 80 żyłowe są bardziej
wrażliwe na uszkodzenia)

Pozdrowienia

P.S. Oczywiście wersja firmware'u powinna być od Twojego modelu

Eathan 05.06.2002 13:59

[quote]CoNaN Freez (30-05-2002 16:46):

Jakie są objawy przy próbie nagrania płytki w NERO bez zastosowania podanej na cdrinfo.pl informacji o zmianach w systemie XP?

np u mnie nie ma objawow poza tym, ze dziala dobrze

W podanym opisie jest wzmianka "Z systemu koniecznie należy odinstalować oprogramowanie Ahead InCD. " Czy to jest standardowo zainstalowane? Gdzie mam tego szukać i jak usunąć?

ale to zadaje sie artykul o czyms zupelnie innym ...
i tyczy sie nagrywania z z konta Usera (to takie bez praw Admina) pod XP i 2000

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13.