![]() |
Było.
Szukaj tematów o płytach z wesela. :idea: |
witam, mi taki właśnie magik zabezpieczył płytę DVD i nie mogę jej skopiować mija 5 lat od naszego ślubu i warto by było "odświeżyć" jej kopię lecz niestety aray ani clony xxl nie wykazują żadnych zabezpieczeń jest tylko wykrywany plik dummy ale przy użyciu ogólnie dostępnych narzędzi odczyt wywala się w trakcie czym to spróbować skopiować
Pozdrawiam |
No tak - jak ma***322;o to za kopie jak du***380;o to chc***261; za nagranie.
Jednym s***322;owem ka***380;dy broni swojego.. Ty chcesz jak najwi***281;cej zarobi***263;... oni jak najmniej zap***322;aci***263;... W sumie chyba najlepsze jest pobieranie op***322;aty niezaleznie od ilosci uczestnik***243;w - i tak film kr***281;ci sie tak samo (tyle samo pracy). Za dodatkow***261; kopie oczywi***347;cie jaka***347; op***322;ata r***243;wnie***380;, ale niewielka (wysokiej jako***347;ci no***347;nik np scratchproof + koszt pracy, ew pude***322;ka itp). Oczywi***347;cie palenie na najlepszej nagrywarce jaka jest dost***281;pna na rynku (aktualnie Pioneer). Zeby klienta czym***347; skusi***263; ;) Je***380;eli klient chce sobie wypali***263; sam na jakim***347; hawku i marnej nagrywarce - jego sprawa, tylko niech nie p***322;acze ze za 3 lata odczyta***263; nie mo***380;e. I oczywi***347;cie b***281;dzie mia***322; byle koperte zamiast ***322;adnego pude***322;ka jak tak s***281;pi. Co do zabezpieczania no***347;nik***243;w z nagraniami z kamery to moim zdaniem jest to absolutnie niedopuszczalne. Dlatego ***380;e p***322;yty nie s***261; zbyt trwa***322;e i pozbawianie u***380;ytkownika mo***380;liwo***347;ci zrobienia kopii tak wa***380;nej pami***261;tki jest bez sensu (ja bym nie skorzysta***322; z us***322;ug takiej firmy). Nawet przy zmianie no***347;nika (za 10-20 lat mo***380;e w domach nie b***281;dzie odtwarzaczy DVD?) mo***380;e by***263; problem. btw. "nie wszyscy organizatorzy si***281; na to zgadzaj***261;" - mo***380;e wlasnie dlatego ***380;e nie s***261; zbyt uczciwi... |
Nie stosuje metody (przy masowkach) ze jest konkretna kwota na umowie. Biore za kopie. Choc moze i dosc ze zaczne tak robic...tylko nie wszyscy organizatorzy sie na to zgadzaja
wszystko zalezy od ilosci uczestnikow (jak malo to chca za plyte) a jhak duzo to za nagranie. Jeszcze w nawiazaniu do 7 kamer na studiowce... to firma zaszalala i na pewno swoje wziela do tego jeszcze nie musiala nosnikow robic - po prostu nie ma nic lepszego |
To ja też...
Cytat:
Ale staranie zabezpieczenia nagrania przed kopiowaniem, teoretyczne zmuszanie klienta do zakupu dodatkowych nośników, to już nie jest w porządku. Przecież on już zapłacił za usługę filmowania, za płytę matkę, i czy będzie ją chciał skopiować w nawet 1000 egzemplarzach, to już jego broszka... |
Byłem współorganizatorem studniówki córki. W umowie było, że dają 2 płyty na klasę, a rozpowszechnianiem tego zajmujemy się "własnoręcznie". Nie było żadnych nieporozumień. Dzieciaki wymieniały się kopiami, mniej gramotnym sam robiłem. Profesjonalna firma. W czasie imprezy, na pięć klas było siedem kamer. Dzieciaki były znaczone kokardkami i każda klasa miała swojego kamerzystę + dwóch "ogólnych".
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakby kto***347; mia***322; taki k***322;opot z w***322;asnym weselem to mu bardzo ch***281;tnie je skopiuje za cen***281; p***322;yty. (czystego no***347;nika)
|
Cytat:
A w temacie samodzielnie w domu możesz zabezpieczyć materiał DVD -Video w programach Adobe Encore 2.0 i Ulead DVD Workshop 2 zabezpieczeniem CSS i Macrovision ,niestety do CSS potrzebujemy podłączonego napędu taśmowego DTL tzw.streamera na którym wykonujemy obraz płyty DVD zabezpieczonej CSS .Nowsze zabezpieczenia niestety musisz zlecać firmom które posiadają licencję na nowsze wersję CCS(Błedne sektory,RipGuard)które w etapie authoringu stworzą obraz tak zabezpieczonej płyty(koszty kosmiczne). Ode mnie: daj sobie spokój szkoda naprwadę czasu i pracy,wiele darmowych programów (ShrinK,DVDFab HD Decrypter ,Rip It,czy nawet dziadek DVDDecrypter) da sobie z tym radę a w googlarce znajdą jak i czym przedszkolaki. Więcej info w tym wątku http://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-zabe...yte-dvd-71758/ |
@romanesco z tego co pami***281;tam to ten u***380;ytkownik by***322; i u nas. Zaproponowa***322;em mu sprawdzenie jego zabezpieczenia ale nic w ko***324;cu z tego nie wysz***322;o. Nie chcia***322; mi wys***322;a***263; testowej p***322;ytki ;)
|
Przeglądnąłem trochę net i znalazłem taką ofertę:
http://cdrlab.pl/forum/41545-post1.html |
Panowie bez odpływania na tematy marketingu.
Do rzeczy jest więcej firm oferujących zabezpieczenia dvd-video macrovision, www.protectdisc.com w googlach znajdziesz więcej ofert, niestety zazwyczaj zagranicznych firm około 2 lata temu był darmowy projekt Dvd Copy Protector v 1.00 Beta niestety mimo innowacyjności okazał sie nieskuteczny i poszedł w niepamięć poza tym nero czy nawet alcohol nie są dedykowane do kopiowania zabezpieczonych dvd-video wystarczy DBDfab lub AnyDVD i po temcie... |
Cytat:
Pamiętaj też, że wyraziliśmy tutaj tylko WŁASNĄ opinię i nie popieramy TAKICH praktyk. |
Panowie nie chodzi o zabezpieczanie pojedynczych p***322;yt (np. wesele). Chodzi mi o zabezpieczenie p***322;yt np. ze studni***243;wki, komunii - mas***243;wek... Mia***322;em ju***380; taka propozycje ***380;eby na Komunie zrobic 10 no***347;nik***243;w (na 90 dzieci). Chyba logiczne ***380;e chcieli skopiowa***263; p***322;yty!! No***347;nik (przy mas***243;wkach) licz***281; po 15-30 z***322; w zale***380;no***347;ci od ilo***347;ci uczestnik***243;w i czasu trwania imprezy.
Za wesele (za dodatkowe kopie) bior***281; 15 z***322; (DVD DL - film + DVD - zdj***281;cia jpg) wszystko z nadrukiem lakierowane do tego etui na 2 p***322;yty. Chcialbym bronic swoj interes przed nieuczciwymi klientami ktorzy zamawiaja na masowych imprezach kilka plyt a reszte kopiuja i sprzedaja sami! Jesli ja cos nagralem to chyba mam prawo ja czerpac z tego korzysci!! Pazerno***347;c pazernoscia ale mam zarejestrowana firme... tez z czegos musze zaplacic ZUS, podatek oraz inne p***322;atno***347;ci. Nie wiem czy moge sam sobie robic reklame ale zaryzykuje... (jesli nie moge to przepraszam i prosze o usuniecie adresu) www.agencja-artis.pl |
Cytat:
to jest normalne podejscie ale wiekszosc to zabezpieczyc a kolejna kopia po 100 i wiecej zlotych |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31. |