![]() |
Liteon LVW 5005 Potrzebna pomoc!
Witam! Posiadam nagrywarkę Liteon LVW 5005 w której padł napęd - nie wysuwa się szufladka (być może to błąd kalibracji).Nie chcę szukać przyczyny awarii i jej usuwać gdyż może być to bardzo trudne lub wręcz niewykonalne. Wolę wymienić napęd i tu pojawia się problem ; NA JAKI ???
Zdjąłem obudowę i znalazłem model DDW-411S , S/N 481416002285. Oczywiście nowego egzemplarza tego modelu nie można już kupić. I tu pytania do Szanownych forumowiczów: 1. Czy ktoś już robił podmianę napędu na inny,jeśli tak to na jaki model i z jakim skutkiem 2.Czy model DDW-411S to to samo co LDW-411S Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. |
1. tak chodzi np u mnie od dawna samsung
2. tak |
Dziękuję za odpowiedź!
Napęd naprawiłem (zużyta gumka przeniesienia napędu).Niestety pojawił się inny problem. Przy podłączeniu z telewizorem kablem SCART podczas odtwarzania płyty ekran co jakiś czas ,,zmienia format,, na podobny do panoramicznego i zanika dźwięk.Po 1-2 sekundach wszystko wraca do normy.Oczywiście ta ,,zmiana formatu,, nie wynika z samoczynnego przełączania formatu ekranu z 4:3 do 16:9 lecz z jakby zakłócenia układu odchylania poziomego w telewizorze. Wnioskuję iż posiadasz podobną nagrywarkę Liteon-a stąd pytanie czy u Ciebie występuje podobne zjawisko? |
U mnie jest all poprawnie.
Podlacz pod inny tv i bedziesz wiedzial czy to problem nagrywarki czy tv. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:29. |