![]() |
Utrata danych przy przenoszeniu
Witam
Spotkała mnie niemiła niespodzianka. Otóż po kilku dniach zorientowałem się że przeniesione dane nie istnieją. Po krótce przedstawię moje działania. Zabrakło mi miejsca na dysku C:/ więc chciałem przenieść jeden foder (1,5GB) na dysk D:/. Przy przenoszeniu wyskoczył błąd z racji tego iż byl uzywany plik z danego folderu. ZAmknąłem plik i przeniosłem jeszcze raz. Po dwóch dniach chcąc znaleźć coś w folderze na dysku D: zauważyłem gdzieś tylko ok.1/5 danych :/. Jakim programem mogę odzyskac utracone dane z dysku c:/? Chciałbym odzyskać całą strukturę utraconych katalogów. Czy jest jakaś szansa na odzyskanie tego? Starałem się na dysku C nic nie zapisywać. Proszę o pomoc Pozdrawiam Tomasz |
w momencie gdy nie można było zrobić kopii używanego pliku kopiowanie zostało przerwane i reszty zwyczajnie nie ma ... więc nie ma czego odzyskiwać
pozdrawiam |
Oj, chyba nie tak.
@sojeros napisał, że po zamknięciu pliku przeniósł jeszcze raz. Poza tym przenoszenie to operacja dwu etapowa: najpierw dane są kopiowane na dysk docelowy, później kasowane. W przypadku wystąpienia błędu kopiowania dane nie są usuwane. Ale dlaczego nie ma 4/5 danych - tego nie wiem. Programy do odzyskiwania danych powinny oczywiście przeszukiwać dysk źródłowy... |
ja zrozumia***322;em ***380;e przeni***243;s***322; jeszcze raz ale nie ca***322;o***347;***263; tylko plik kt***243;ry by***322; w u***380;yciu ;)
bo to by wyja***347;nia***322;o sk***261;d tylko 1/5 danych si***281; przegra***322;a - po prostu w tym momencie zosta***322;o przerwane przenoszenie pozdrawiam edit: natomiast z dysku "c" oczywi***347;cie mo***380;na spr***243;bowa***263; odzyska***263; dane, tutaj nie doczyta***322;em i my***347;la***322;em, ***380;e kolega chce odzyskiwa***263; z "d" :) |
oczywiscie danych nadpisanych sie w domu nie odzyska
jezeli koledze brakowalo miejsca to pewnie po wykonaniu kopii (ktorej de facto jednak nie wykonal) zapisal zwonione miejsce jezeli tak - to koniec chyba, ze jest sklonny zaplacic za probe odzyskania podsumowujac - czekamy na dalsze szczegoly |
Witam
Juz wszystko tłumaczę (sorki, wcześniej nie miałem czasu:/) @Reetou, tak jak mówisz. Przeniosłem cały folder jeszcze raz. Prawdopodobnie zostało w nim juz tylko 1/5 danych. Prawdopodobnie po wystapieniu błędu system usunął pliki które juz zostały przeniesione. @nimal, brakowało mi tylko kilka mega na C: a chciałem prenieść 1,5G (tak na przyszłość). Nadal duża wiekszość danych nie została nadpisana. Obecnie mam odpalony system z dysku C:/ i pewnie w 100% wszystkiego nie odzyskam. Mógłby mi ktos polecic program do odzyskiwania danych który odbuduje strukturę katalogów? (Fat32). Bo najgorsze jest to że to nie mój komputer:], tak też nie wiem jakie tam dokładnie byly pliki i dlatego zalezy mi na odzyskaniu tez struktury katalogów. Próbowalem EasyRecovery Prof. a teraz spróbuję Power Data Recovery. Zobaczymy co mi się uda zrobić Pozdrawiam Tomasz |
GetDataBack for FAT
|
No i się udało :)
Aczkolwiek miałem właśnie problemy ze znalezieniem usuniętego folderu. Nie widniał on w miejscu usunięcia. Bły tam foldery usunięte miesięca temu, ale najważniejszego nie bylo. Udało mi się odszukać jego podfoldery lecz nie wiem czy to wszystkie. Szcuje że dane zostały odzyskane w 90% (mam nadzieję). Pozdrawiam i dziękuję :) Tomasz |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |