![]() |
Po nagraniu nagrywara nie widzi płyty - pomaga restart.
A więc jak w temacie. Piecyk to Liteon 12x. Nieważne jakim programem nagrana jest płyta, po jej nagraniu nie widzi jej ani nagrywarka ani napęd DVD. Dopiero po restarcie kompa wszystko jest ok.
Konfiguracja to: PIII - 1GHz, Asus P3B, Matrox G450, Tuner Avera, SB Live, Liteon 12x10x32, DVD 16x (niestety nie pamiętam jakiej firmy - komp jest kumpla). Z oprogrmaowania zainstalowany jest Easy Cd Creator, Aspi Adapteca no i CloneCD. Za wszelakie uwagi będę wdzięczny |
a nie jest przypadkiem tak ze pomaga wyjecie i wloznie plyty? czesto pomaga samo wysuniecie/wsuniecie tacki...
to sie nazywa reset napedu - w celu uwolnienia sie z pod kontroli programu nagrywajacego i zwrocenie go windowsom |
Niestety to nie pomaga.
Próbowałem już zrobić nawet tak: 1) wypalam płytę 2) wyjmuję ją z napędu 3) wkładam 2. płytę do napędu (jest to dowolna płyta na której nagrane jest cokolwiek) 4) napęd widzi tą 2. płytę 5) wyjmuje 2. płytę i wkładam tą nagraną - napęd nadal jej nie widzi Poza tym próbowałem też inny wariant - po nagraniu płyty wyjmuję ja z nagrywarki i wkładam do DVD - no i DVD też tej płyty nie widzi. |
Sprawdz czy masz wlaczone automatyczne powiadamianie o wlozeniu plyty do czytnika.
Pozdro... |
Cytat:
Mój problem nie polega na tym, że płyta sama nie startuje, tylko na tym, że napęd jej nie widzi - tzn. w Eksploratorze Windows jak klikam na ikonę napędu to pokazuje, że napęd nie jest dostepny (no i qpa). Nawet jak wcisnę F5 to i tak nadal płyta jest niewidoczna. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:33. |