![]() |
Ja mam GCE-8320B z biosem 1.02 od GCE-8400B i odczyt plyt tloczonych, nagrywanych i CD-RW nie zmienil sie wzgledem poziomu sprzed zmiany.
Wszystko chodzi tak jak powinno, jak chcesz to wrzuce ci zrzuty z CDSpeed. Odczyt moze zalezec od kontrolera na jakim masz nagrywarke. Napisz czy przed przerobka bylo dobrze. |
Właśnie zmieniłem bios w mojej Lgx32 na ten z Lgx40.
Wszystko działa naprawdę dobrze tzn. jest p-cav, płyty nagrywają się znacznie szybciej itd. ale jest jeden problem - nagrywarka zaczeła czytać płyty z max prędkością x8! Chyba nie jest to normalne - chyba, że jeszcze tego nikt nie zauważył... |
Cytat:
|
Powiedzcie mi co to może być. P-CAV mam - OK. ale płytki x40 w Nero CD Speed wychodzą mi na poziomie x24, a płytki x24 na poziomie x 16. Mam LG32 po przeróbce na LG40 v1.01 i tu taka kicha. Czy coś się uszkodziło, że źle rozpoznaje możliwą prędkość nagrania płytki? Czy przyczyna może leżeć gdzie indziej? Testowałem na Platiniumx40 oraz Esperanza i Verbatim x 24
|
Cytat:
|
Takie pytanko: kupilem dzisiaj palnik GCE-8320B i po wypaleniu jednej - probnej CD zflashowalem firmware do wersji 1.01 (8400B). P-CAV jest, z tym, ze w NERO mam teraz tylko x40 (nie mam innych predkosci do wyboru). Czy to norma? Jesli nie - co zrobic...?
|
No jasne ,że lepiej.Po pierwsze jak niektórzy pisali:
-Wyższe prędkości to szybsze zużycie sprzętu.Teraz można używać p-cav nawet w 24X - Po drugie p-cav to szybsze nagrywanie płyte oraz podobno lepszy standard. |
A czy to jest lepiej, czy gorzej, bo nie za bardzo rozumiem ???
|
Wiecie co zmienia bios do lg 8400b w wersji 1.02.
A to ,że płytki są wypalane z prędkością 24X w trybie P-cav.Wcześniej z biosem 1,01 płytki nagrywały się w trybie z-cav.Nie wiem jak to będzie u was , ale powinniście to sprawdzić ( cd speed - overburning test.Wybierz prędkość 24X ,a następnie gdy będzie czas postępu zbliżał się do 21 min obroty zaczną spadać - wówczas masz z-cav) |
Cytat:
1) na stronie głównej cdrinfo.pl taki news : Nowy bios dla nagrywarki LG GCE-8400B ??? 2) wypowiedź kolegi 'kabinusa' tuż ponad Twoją ? |
[Potrzbuje biosu do flashowania z 32x na 40x jak ktos ma prosze o kontakt. k_tomasik@poczta.fm
|
http://www.lge.co.kr/library/opendata.jsp?p_name=GCE-8400B102.zip
|
1) tak
2) nic nowego |
Czy ktoś upgrade'owal z tym nowym biosem ???
|
Czy ktoś upgrade'owal z tym nowym biosem ???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:09. |