![]() |
problem z NTSC przegrywanie oryginalnej plyty
witam mam taki problem mam ps2 slim PAL mam swapa magica 3,8 i wszytsko dziala bez zarzutu ale kupilem gta liberty city NTSC oryginal i niemoge jej uruchomic nawet przez SM co robic??jest jakis program czy cos?? albo jak przegrac oryginala na pirata??pozdrawiam!!!
|
A jaki ma TOC to GTA (czyt. ile waży?). Jeśli powyżej TOC Swapa to będziesz musiał tą grę albo zripować, albo odświeżyć TOC (a jak to zrobić na Slimach to nie mam bladego pojęcia, ale o tym było już przy okazji odpalania gier z PSXa z użyciem SM).
Oczywistym jest też, że bez żadnych programów vide Swap Magic nie uruchomisz gry NTSC na konsoli PAL. Po to jest blokada regionalna właśnie, żeby uprzykrzyć życie. A "jak przegrać oryginała na pirata" jest w tutorialu na stronie głównej konsole.cdrinfo.pl --- Nie rozumiem zresztą po co się męczysz z tym badziewiem jak jest już od dawna FreeMcBoot. Wtedy w Twoim przypadku, wystarczyłoby włożyć grę tak jak każda inną grę w PAL. Blokady też możesz powyjmować bo nie będą więcej potrzebne. |
Ja mam takie pytanie, a nie chce robic nowego tematu, bo tematyka podobna. Jezeli mam konsole ps2 w systemie PAL z modchipem zdaje sie infinity 1.39, to czy bede mogl odtwarzac ORYGINALNE gry w systemie NTSC?
|
Oczywiście. Każdy modchip i exploit to umożliwia.
|
mam free mcboot tylko uzywam go do szybkiego wlonczenia SMS ulaunchuelfa albo emulatora nes a nieoplaca mi sie przegrywac kazdej plyty znow z patchem ktory musi byc zeby urouchomic plytke na freemcboot
|
Umm, ale skoro masz oryginalne to GTA to po chcesz to wypalać i patchować? Odpalasz kartę z FMCB, wkładasz grę i grasz... Tylko i wyłącznie kopie trzeba patchować ze względu na charakter fw napędu.
|
a gdzie można dostać tego free mcboot ??
|
Cytat:
Oficjalna strona projektu jest na forum psx-scene.com, ale ostatnio często mają różne awarie. Wystarczy wpisać w google parę wyrazów. np. możesz pobrać z sksapps albo nawet z obrazu, który przygotowałem. |
Na psx-scene są wszystkie wydane wersje ,paczka Beriona też zawiera FMCB.
Ten post tu raczej nie pasuje ,jest cały temat poświęcony FMCB. |
blebleble, musze sie wtracic bo mam pytanie :)
jak to jest z przerobka gier z NTSC na PAL? czy po takiej przerobce obraz bedzie wyswietlany w 60hz czy przerobi sie na palowskie 50hz? |
Nie i dlatego jak TV nie obsługuje NTSC to nic Ci to nie da (co najwyżej poradzi na czarno biały obraz, ale lepiej kupić kabel RGB niż ingerować w plik wykonywalny gry). ;] Przesuwa/przycina tylko obraz.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |