![]() |
u mnie nie wstawal przy zlym ustawieniu
|
Cytat:
Cytat:
|
Co może być jeszcze?
Cytat:
2.Jakiego używasz antywirusa? - spróbuj go wyłączyć na jakiś czas. |
generalnie AHCI i IDE nie daja sie latwo przelaczac poz zadnym systemem windowsowskim
nie wiem jak pod linami ja jednorazowe boje zakonczylem reinstalacja teraz sterownik AHCI wrzucam przed instalacja Wina ;) |
Cytat:
w trybie AHCI systemy mi pracują nie poprawnie |
Po co tak komplikować?
Cytat:
Ja zrobiłem to tak: 1.Rozpakowałem sterowniki - te same co wgrywa sie przed intalacją systemu klawiszem F6 3.W menedzerze urządzeń wymuszam aktualizację sterowników (ignoruję ostrzeżenie) wskazując te od trybu AHCI 4.Restart - wchodzę do BIOSu i przestawiam na tryb AHCI 5.Uruchamiam system 6.Finito! |
Nic rozsądnego nie przychodzi mi do głowy niestety :(
Ale ten ogólnik: Cytat:
|
Cytat:
|
:hmm: W obec tego nie mam koncepcji żadnych...
Oczywistą oczywistością jest, że w takiej sytuacji mozna po prostu sformatować system, ale mam niejasne przeczucie, że wiesz o istnieniu takiej możliwości ;) Jeszcze pozostaje interesującą (przynajmniej mnie) kwestią, czy po wyłączeniu AHCI wszystko wraca u Ciebie do normy, czy dalej jest to samo... |
Cytat:
Cytat:
|
A to nie jest aby tak (sam nigdy się tym nie bawiłem), że w XP włączenie trybu AHCI wymaga reinstalacji systemu?
EDIT: Cytat:
|
Cytat:
|
To Vista jest?
|
Cytat:
problem jest tylko w trybie AHCI |
Ostatnio czytałem że pewna partia dysków firmy Seagate miała identyczne objawy co twój. Jej pracownicy starają się rozwiązać problem poprzez wydanie nowego fw...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |