Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   unELF z MC (https://forum.cdrinfo.pl/f106/unelf-mc-80714/)

Grzechu13 06.12.2008 13:09

unELF z MC

Witam. Jak można odpalić ten programik z MC? Jak załaduje odpowiednie pliki na mc to samo się włączy, czy będzie w głównym menu, czy w browserze?? Jak narazie używam płyty CD do odpalenia tego programu. Minusem tego jest to, że nie mogę dograć na płytę żadnego skina, a z mass skin sam nie uruchomi. Mam myth chipa. (Nawet nie ma nic o nim na forum, z kosmosu mam go chyba :D)

Berion 06.12.2008 13:49

Ideą uruchamiania programów na konsolach jest ich uruchamianie z intencji użytkownika przez samego użytkownika za pomocą modchipa lub exploitu. Same z siebie nigdy się nie uruchamiają - no taka już ich jakaś złośliwa natura. ;)

Myth Chipy z tego co kojarzę nie posiadają żadnego trybu Dev.olution Mode (w tym przypadku DEV1 - bo z memorki), więc nie uruchomisz niczego z karty w ten sposób. Ale "poguglaj" bo nie jestem w 100% pewien.

Jeśli koniecznie chcesz mieć uLE w jakimś menu lub nawet przy starcie konsoli, który byłby ładowany z karty pamięci, nie pozostaje Ci nic innego jak wgrać exploit DVD-Playera (exploit BxEXEC), czyli jedynego słusznego: FreeMcBoot.

kwako1234 06.01.2009 15:52

Witam podpinam się pod ten temat ponieważ też chciał bym mieć system boot ujący z MC. Mam konsole model 77004 z chipem Modbo 760 na pokładzie.
Wypaliłem Elf-Pack R6 Wkleiłem dev1_new.psu z opcją PSU Paste na MC0:/ Eksploratorem dograłem sobie jeszcze SMS. Mimo tego po restarcie mam jedynie opcje Browser i System Configuration. Gdy wejdę w Browser to mogę tylko wejść w memorkę zobaczyć savy gdzie mam ikonkę Roman Koniec Gier Tych.
Raczej to nie ma związku ale jak mi wystartuje boot.elf z dvd to w opcji X MISC/FileBrowser nie mam powiązania z żadnym programem muszę sobie dopiero w opcjach zaznaczyć Manager Plików z Katalogu Różne.

Berion 06.01.2009 17:33

W browserze nic Ci się nie pojawi, to nie FMCB. Tryby DEV działają w taki sposób, że włączasz konsolę i trzymasz (w tym przypadku) R1. Modchip "sprawi magicznie", że nie zostanie uruchomiony rom0:/OSDSYS tylko (w tym przypadku) mc0:/BOOT/BOOT.ELF. Innymi słowy: nie uruchomi się PS2 Browser tylko program pod nazwą BOOT.ELF w folderze BOOT na karcie pamięci w pierwszym slocie.

A co do drugiego aspektu: to jest to mój błąd. Muszę to kiedyś poprawić. Ten CNF pisałem na komputerze i akurat zapomniałem jaki jest poprawny syntax dla file browser -> misc. Stąd ten błąd.

kwako1234 06.01.2009 19:27

Dziękuję za odpowiedź :) tego R1 mi brakowało.
Chciałem Ci bardzo podziękować za umieszczenie tego pakietu Elf-Pack R6. Myślę że jest bardzo potrzebny takim osobom jak ja które same miały by ciężko coś takiego zrobić.
Dzięki za odpowiedź i pakiet.
Pozdrawiam :)

Berion 07.01.2009 11:54

Wyszedł niedawno uLE 4.31, jest też już od dawna SMS 2.9 rev1, więc trzeba będzie zaktualizować i przy okazji poprawić wspomniany błąd.

THX

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46.