![]() |
Te. .es. po..zuj. co .ożn. zr..ić za p..ocą dar..wego soft.. N..lepie...
|
Aha i jeszcze jedno pytanie. W DVDMF mam wybór nagrania plyty w 16:9 i 4:3 i w telewizorze są takie opcje. Wiec gdy nagrywam w 4:3 to najlepiej odtwarzac to w opcji 4:3 tak ? Z góry Thx
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
:wow::wow::wow::wow::wow::wow: Jakie nazwy :wow: Thx za podpowiedz. W wolnej chwili rozszyfruję te zdania i potrenuje :)
|
Spróbuj zmniejszyć rozdzielczość zdjęć do 72dpi.
I jak piszą koledzy wyżej - pokombinuj z wielkością zdjęć i lepszymi algorytmami, np. Lanczos. |
Ilość załączników: 1
Nawet 30mln pikseli nie pomoże, bo dvd-video to rozdzielczość 720x576 koniec i kropka. Nie oczekujmy, że na 42 calach ta rozdzielczość będzie wyglądała fantastycznie. Zresztą zrób test -> wypal załącznik Załącznik 50266 na płycie RW i obejrzyj, czy jest lepiej.
Po pierwsze - zmniejsz zdjęcia do tej rozdzielczości w jakimś dobrym programie graficznym, po drugie przydałby się jakiś lepszy koder do tych zdjęć. Wypróbuj Muxmana, jeśli masz dostęp - Scenarista. |
12Mpix to mało dla telewizora? :wow:
Nie sądzę. :nieee: FullHD to 1920x1080pix, czyli niewiele więcej niż 2Mpix. :P Najprawdopodobniej coś nie tak z kompresją wykonywaną przez program, ewentualnie z połączeniami pomiędzy urządzeniami. :idea: A co do programu - spróbuj może MemoriesOnTV. :taktak: |
Jaki program do zdjęc ?
Witam, mam pytanie dotyczace filmu ze zdjeciami, tzn. chodzi o to ze chcę uzyskac menu gdzie bedzie kategoria film i zdjecia i wchodząc w te kategorie mamy nastepne podkategorie np: zdjecia czerwiec. Akutalnie używam DVDMF ale nie moge poradzić sobie ze zdjeciami bo ich jakosć na telewizorze (42 cale- nie to ze sie chwale, moze to ma jakis związek) jest taka kiepska ze nie ma co oglądać (zdjecia sa w 12 mln pixelach). Może poradzi ktoś jakiś program który bedzie pasował do mojej sytuacji albo jakies rozwiązanie do DVDMF. Z góry dzięki. :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:11. |