![]() |
jaka nagrywarka do laptopa i wymiana napedu
mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pro V2030 z napedem Philips DVD+-RW SDVD8820. Naped nie czyta nic, zadnych plyt. chcialbym wiec go wymienic na inny i tu 2 pytanka:
1) czy ktos wie jak wyjac naped w tym laptopie? 2) jaki naped kupic do tego laptopa? nie musi byc jakis super, bo ja w sumie nie nagrywam wiele a glownie czytam tylko krazki CD/DVD |
1. wykreca sie srobke mocujaca naped (od spodu lapka) na ogol jest jedna, dosc charakterystyczna, dluga - trzyma szyne mocujaca naped.W manualu powinien byc obrazek, z demontazu napedu.
Naprawde - nie musimy demontowac calego lapka naped wyjmuje sie bardzo prosto. Po wykreceniu srobki trzymajacej szyne mocujaca, otwieramy naped i dosc energocznie lecz deikatnie pociagamy. Juz. 2. wszstko jedno jaki, wszystkie slimy to taki sam szajs :) miales Phila kup Phila. |
Ja też się podepnę do tego pytania. Miałem przez 3 ostatnie lata t± wypalarkę i było fajnie, ostatnio jednak ma problem z rozpoznaniem płyty w napędzie [wypalanych jak i kupowanych]. Z wypalaniem miała problem już od 2 miesięcy. Ale teraz już nic na ni± nie działa.
Ale ja prosiłbym o co¶ więcej niż tylko abym kupił kolejnego phila... Kto¶ na pewno może poradzić jaki¶ konkretny, w miarę nowoczesny model. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:06. |