![]() |
Problem z Nortonem Ghost-em ... przywrócenie partycji .
Witam
Sprawa wygląda następująco . Programem norton ghost chciałem zrobić kopie dysku 3 GB . Jako miejsce docelowe wybrałem 2 dysk twardy który miał 2 partycje po 40 GB . Jakież było moje zdziwienie gdy odkryłem , że Ghost wykosował mi partycje i zrobił dwie 2 i 1 gigową na dysku z 2 partycjami po 40 GB . Da rade te dwie partycje odtworzyć ? dodam jeszcze , żę zrobiłem to na pc powiedzmy klienta a on miał na tym dysku wszystkie zdjęcia wiec sytuacja jest dość dramatyczna dla mnie .... :> Pozdrawiam |
Dodam tylko ze wczesniej były partycje NTFS a teraz zrobił jedna 3 gb fat32 a reszta ze tak powiem wolna bez partycji .
|
odzyskujesz partycje programem Active Partition Recovery Enterprise z cala ich zawartoscią, jesli nic na nich nie zapisywales to powinno byc ok.
nortonowi dziekujemy za #(@&$(! ghosta. nie uzywaj tego badziewia, mi ostatnio połknął obrazy 4 partycji a potem nie chcial ich odtworzyć! jak bedziesz mial jakies pytania jeszcze to wal. ostatnio sie oczytalem nt programow do odzyskiwania i sporo ich uzylem. |
Kopia dysku to nie zrobienie obrazu - wiec ladnie z 3gigowej partycji zrobil Ci 3 gigowa partycje (bo nic nie piszesz o robieniu obrazu partycji 1 dysku - tylko o kopii partycja-partycja).
Ghosta uzywam od dawien dawna (byl za darmo z mobo solteka, potem epoxa) i nigdy nie mialem takich problemow - pare razy tylko image byl skopany (mozliwe ze wina ghosta) - ale "zbadalem" go i nastepnie wykonalem poprawna kopie. |
Dysk D odzyskany ,dzieki Diabolique ;)
Teraz c ... lecimy swoja droga ten program jest kosa ! :D |
Ale czy ten program jest za free?
|
Ja użyłem wersji testowej ... ze tak powiem .
|
Z Ghostem trzeba uważać, działa bardzo dobrze, ale trzeba patrzeć czy się wybiera restore partition czy disk, bo w tym drugim wypadku o tragedię łatwo.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:19. |