![]() |
GMA-4082N - problem z wypalaniem dual layer
Ilość załączników: 1
witam!
zakupiłem dziś dwie płyty do nagrania - verbatim 8.5GB DVD+R DL. pierwsza próba - nero, nie poszło, zainstalowałem program pt. NTI CD & DVD-Maker 7, który dostałem do poprzedniego laptopa i... o dziwo dało rade ;) przeszedłem do nagrania drugiej płyty i... kupa. ww. program ani nero ani jakieś inne darmowe typu ashampoo itp. nie poradziły sobie. jeśli chodzi o płytę, to każdy z programów poprawnie ją wykrywa. w załączniku przesyłam loga z nero. z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :help: |
To nie uwaga do ciebie, tylko ogolna, zreszta po raz tysieczny a moze i pierwszy:
nagrywarki slimtype to ze swojej natury badziew, szajs, zlom, tandeta i kupa gowna Co prawda jest tam napisane " Compatible with all DVD formats " ale ja nie wierze w ani jedno slowo. I nigdy, przenigdy, nie zaryzykuje, na jakiejkolwiek slimowej nagrywarce, palenia plyty ktora kosztowala mnie wecej niz 20 gr. Nie jestem milionerem. Jestem ostrozny. Jezeli to ci pomoglo, ciesze sie. Jezeli nie - poczekaj na inne odpowiedzi. Pewnie Jou tu zaraz bedzie. |
Cytat:
a co do przydatności, czytaj zdaniej wyżej. pozdrawiam |
Muszę Cię zmartwić - Yasiu ma rację. :taktak:
Dodam tyle, że przypadkiem udało ci się nagrać płytę. ;p "key medium error" w logu sugeruje brak strategii dla tego nośnika - jedyne co pozostaje to próbować na innych nośnikach, ale chyba taniej będzie kupić desktopową nagrywarkę + przejściówkę/obudowę na USB lub firewire. :glaszcze: |
Na pocieszenie, a mozesz mi wierzyc, bo takich napedow przeszlo mi przez rece, kilkaset:
sa gorsze napedy a sa to slimowe i superslimowe napedy szczelinowe robione dla Apple Takiego - i tu braknie mi slow - to nawet bushmeni i pigmeje z Zadupia Dolnego strugajac nozem krzemiennym, bambusy, sa w stanie wyprodukowac naped lepszej jakosci. Serio! |
Cytat:
dzięki los ministrantos za modlitwe! własnie sie wypala druga płyta :spoko: |
Cieszymy się twoim szczęściem! :jupi:
Oby trwało jak najdłużej. :czas: I oby się za miesiąc dało odczytać dane z takiej płyty. :> :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37. |