Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   GMA-4082N - problem z wypalaniem dual layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/gma-4082n-problem-wypalaniem-dual-layer-80835/)

burdzia 15.12.2008 19:16

GMA-4082N - problem z wypalaniem dual layer

Ilość załączników: 1
witam!
zakupiłem dziś dwie płyty do nagrania - verbatim 8.5GB DVD+R DL. pierwsza próba - nero, nie poszło, zainstalowałem program pt. NTI CD & DVD-Maker 7, który dostałem do poprzedniego laptopa i... o dziwo dało rade ;)
przeszedłem do nagrania drugiej płyty i... kupa.
ww. program ani nero ani jakieś inne darmowe typu ashampoo itp. nie poradziły sobie.
jeśli chodzi o płytę, to każdy z programów poprawnie ją wykrywa.
w załączniku przesyłam loga z nero.

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
:help:

yahol 15.12.2008 20:20

To nie uwaga do ciebie, tylko ogolna, zreszta po raz tysieczny a moze i pierwszy:
nagrywarki slimtype to ze swojej natury badziew, szajs, zlom, tandeta i kupa gowna
Co prawda jest tam napisane " Compatible with all DVD formats " ale ja nie wierze w ani jedno slowo.
I nigdy, przenigdy, nie zaryzykuje, na jakiejkolwiek slimowej nagrywarce, palenia plyty ktora kosztowala mnie wecej niz 20 gr.
Nie jestem milionerem. Jestem ostrozny.
Jezeli to ci pomoglo, ciesze sie.
Jezeli nie - poczekaj na inne odpowiedzi.
Pewnie Jou tu zaraz bedzie.

burdzia 15.12.2008 21:31

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 987257)
To nie uwaga do ciebie, tylko ogolna, zreszta po raz tysieczny a moze i pierwszy:
nagrywarki slimtype to ze swojej natury badziew, szajs, zlom, tandeta i kupa gowna
Co prawda jest tam napisane " Compatible with all DVD formats " ale ja nie wierze w ani jedno slowo.
I nigdy, przenigdy, nie zaryzykuje, na jakiejkolwiek slimowej nagrywarce, palenia plyty ktora kosztowala mnie wecej niz 20 gr.
Nie jestem milionerem. Jestem ostrozny.
Jezeli to ci pomoglo, ciesze sie.
Jezeli nie - poczekaj na inne odpowiedzi.
Pewnie Jou tu zaraz bedzie.

urzekła mnie Twoja błyskotliwość.
a co do przydatności, czytaj zdaniej wyżej.

pozdrawiam

joujoujou 15.12.2008 21:51

Muszę Cię zmartwić - Yasiu ma rację. :taktak:

Dodam tyle, że przypadkiem udało ci się nagrać płytę. ;p

"key medium error" w logu sugeruje brak strategii dla tego nośnika - jedyne co pozostaje to próbować na innych nośnikach, ale chyba taniej będzie kupić desktopową nagrywarkę + przejściówkę/obudowę na USB lub firewire.

:glaszcze:

yahol 15.12.2008 22:32

Na pocieszenie, a mozesz mi wierzyc, bo takich napedow przeszlo mi przez rece, kilkaset:
sa gorsze napedy
a sa to slimowe i superslimowe napedy szczelinowe robione dla Apple
Takiego - i tu braknie mi slow - to nawet bushmeni i pigmeje z Zadupia Dolnego strugajac nozem krzemiennym, bambusy, sa w stanie wyprodukowac naped lepszej jakosci.
Serio!

burdzia 15.12.2008 22:39

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 987273)
Muszę Cię zmartwić - Yasiu ma rację. :taktak:

Dodam tyle, że przypadkiem udało ci się nagrać płytę. ;p

"key medium error" w logu sugeruje brak strategii dla tego nośnika - jedyne co pozostaje to próbować na innych nośnikach, ale chyba taniej będzie kupić desktopową nagrywarkę + przejściówkę/obudowę na USB lub firewire.

:glaszcze:

dzięki los ministrantos za modlitwe!
własnie sie wypala druga płyta :spoko:

joujoujou 15.12.2008 23:08

Cieszymy się twoim szczęściem! :jupi:

Oby trwało jak najdłużej. :czas:

I oby się za miesiąc dało odczytać dane z takiej płyty. :>

:P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37.