![]() |
Outlook - zniknięcie zawartości katalogu "wysłane"
Ostatnio na laptopie mojej mamy zniknęła cała zawartość katalogu wysłane. Początkowo myślałem, że została przez pomyłkę usunięta, ale na pewno nie zostało to zrobione, a nie ma nic. Jakiś pomysł, co mogło to spowodować? Albo jak można spróbować odzyskać (w sumie nie było nic aż tak ważnego, ale..)/
|
A sprawdzałeś katalog elementy usunięte?
Może "jakimś cudem" tam się znalazły:mruga: |
może są w archiwum ?
|
Mówisz o archiwum X?
To jest całkiem prawdopodobne:mruga: :haha: |
Cytat:
@ksviper - w jakim archiwum? |
po jakimś czasie (ustalanym chyba indywidualnie) wiadomości mogą zostać zarchiwizowane i są w katalogu Archiwum
|
Raczej wątpie, bo nigdy czegoś takiego nie było, a nikt nic nie zmieniał. A to archiwum to gdzie jest?
|
c:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{A4C98DAE-0C3F-493E-A861-AD7E91709BD9}\Microsoft\Outlook Express\
Tak jest u mnie ale to outlook express :( |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
sam z outlooka nie korzystam, akurat miałem pod ręką lapka siostry i u niej dane z archiwum są jak na obrazku:
Załącznik 50450 ewentualnie jak masz możliwość to zastosuj się do tych wskazówek: odzysk |
Cytat:
Co od odzyskiwania danych to nie jest to problem sam w sobie, ale gorzej jak chodzi o dane, które trudno bezpośrednio zidentyfikować (bo dane w outlooku to nie jest osobny plik). |
sam OE nie uzywam, ale czy tam nie ma jakijs durnej funkcji sprzatajacej? usuwanie nieuzywanyh elementow czy cus? oczywiscie zadaje pytanie wczesniej, ale jak mama siedziala...
podkreslam - zgaduje, bo OE to dla mnie masochizm ;) |
a czy w katalogu wskazanym przez superrrmario jest plik Elementy wysłane.dbx ?
Jeśli tak to jaką ma objętość ? |
Cytat:
Nie wiem.. chyba się poddam. Najgorzej jak nie jest to własny komputer i nie można odtworzyć, co w międzyczasie zostało zrobione.. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25. |